parinti mei au un apartament,tatal meu a avut un accident cerebral,si acum sau decis sa faca acte pe apartament nepoatei care are10 ani,.Cum pot sa i faca acte mentionand ca ei au 5 copii ,ca acesti copii sa nu poata strica actul nepoatei.Va multumesc si astept raspuns
pai v-am raspuns deja.
o solutie ar fi ca parintii dvs. sa instraineze imobilul unei persoane de incredere , rezervandu-si de exemplu clauza de uzufruct viager, pt. a fi siguri ca nu vor ajunge in strada .
cumparatorul , va putea ulterior sa doneze sau sa faca acte de vanzare-cumparare nepoatei in varsta de 10 ani, cu mentionarea parintilor minorei ca procuratori de fonduri . astfel, fratii dvs. nu vor putea ataca actul .
sau , parintii dvs. pot incheia un act de intretinere cu dvs. ( banuiesc ca sunteti unul din cei 5 copii ) . rezolutiunea acestui tip de contract se paote cere doar de catre creditorul contractului, in caz de nerespectare a obligatiilor de intretinere .
debitorul tb. sa pastreze toate dovezile prin care poate proba ca a acordat intretinere creditorilor .
( facturi in care se mentioneaza ca plata a fost facuta de debitor pt. creditori , de exemplu ) .