avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT

parinti mei au un apartament,tatal meu a avut un accident cerebral,si acum sau decis sa faca acte pe apartament nepoatei care are10 ani,.Cum pot sa i faca acte mentionand ca ei au 5 copii ,ca acesti copii sa nu poata strica actul nepoatei.Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:16, 18 Martie 2010
pai v-am raspuns deja.
o solutie ar fi ca parintii dvs. sa instraineze imobilul unei persoane de incredere , rezervandu-si de exemplu clauza de uzufruct viager, pt. a fi siguri ca nu vor ajunge in strada .
cumparatorul , va putea ulterior sa doneze sau sa faca acte de vanzare-cumparare nepoatei in varsta de 10 ani, cu mentionarea parintilor minorei ca procuratori de fonduri . astfel, fratii dvs. nu vor putea ataca actul .

sau , parintii dvs. pot incheia un act de intretinere cu dvs. ( banuiesc ca sunteti unul din cei 5 copii ) . rezolutiunea acestui tip de contract se paote cere doar de catre creditorul contractului, in caz de nerespectare a obligatiilor de intretinere .
debitorul tb. sa pastreze toate dovezile prin care poate proba ca a acordat intretinere creditorilor .
( facturi in care se mentioneaza ca plata a fost facuta de debitor pt. creditori , de exemplu ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament pentru nepoata danikka danikka Buna ziua, Parintii mei in urma cu 2 ani ne-au donat cate un apartament mie si fratelui meu. Fratele meu s-a suparat ca lui nu i-a facut vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)