avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager

parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ingrijita,platite medicamentele,etc.. spuneti.mi si mie va rog daca cineva poate ataca acest contract sau cum se poate pierde acest contract....suntem proprietari de drept sau nu?...precizez ca actul este facut de un notar
Nu se pune problema de violenta....Bunica in schimbul acestei transimisiuni pune obligatia dobanditorilor sa-i asigure intretinere,medicamente,spitalizare,igienizarea locuintei,mancare si la deces sa i se faca inmormantare...Parintii mei bineinteles ca o sa respecte cerintele ei ....eu am intrebat daca cineva din familia ei poate ataca acest contract bineinteles dupa decesul ei....
adryan81bz a scris:

eu am intrebat daca cineva din familia ei poate ataca acest contract bineinteles dupa decesul ei....

Raspunsul o astfel de intrebare pusa in acesti termeni generali este:
DA, pentru ca ORICINE (zdravan la cap sau nu) poate ataca ORICE act pe rolul oricarei instante. (accesul la justitie e ...liber)

Ce sanse ar avea cineva sa si obtina ceva in demersul pe care l-ar intreprinde? Asta depinde de amanute pe care nu le cunoastem pentru ca nu ni le-ati spus.

In principiu, nu sunt sanse daca bunica era in deplinatatea facultatilor mintale la facerea actului, daca au fost respectate dispozitiile legale edictate pentru incheierea valabila a unui act si daca parintii dvs. isi vor respecta obligatiile asumate prin act.

Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
romascanu, moderator
Obligatiile de intretinere sunt ersonale, nu mai poate fi rezolutionat contractul pentru lipsa prestatiilor de intretinere.
Cat despre neplata pretului, e de discutat ec se poate desprinde de aici. TRebuie analizat si actul, si imprejurarile de fapt de la data semnarii lui.
Din pacate nu prea inteleg ce inseamna ca v-au luat parintii un apartament... cine e proprietar, cine are obligatia de intretinere fata de cine??
POate detaliati putin ca sa inteleg.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)