avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 7salarii compensatorii(minim pe economie)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

7salarii compensatorii(minim pe economie)

Buna!
As dori un raspuns in ceea ce priveste obtinerea salariilor compensatorii.!
Mentionez ca sunt absolventa a unei facultati promotia 2009, iar dupa absolvire am intrat direct in somaj pentru 8 luni de zile(somaj pentru studii suprioare de 300ron).In 18 ianuarie 2010,( dupa ce am beneficiat de somaj timp de 3 luni,) am avut sansa sa fiu angajata la o firma din Bucuresti cu un punct de lucru in Alba, cu C.I.M. pe perioada determinata de 3 luni(pana in aprilie), apoi contractul va fi pe perioada nedeterminata dupa aceste 3 luni(reinnoire de contract).
As dori sa stiu daca mai pot intra in posesia obtinerii de salarii compensatorii, desi deja am 2 luni de cand sunt angajata si mai am o luna cu C.I.M.pe perioada determinata(api se va reinnoi).
Si daca da, mai pot obtine aceste salarii, va rog sa-mi notati de ce acte as avea nevoie sa le depun la A.J.O.F.M. Alba..
Va multumesc anticipat!
Astept raspuns cat mai urgent. daca se poate!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:09, 17 Martie 2010
1. Din legea 76/2002:
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

2. Indicatorul social de referinta, in vigoare, are valoarea de 500 lei.

3. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 45. - (1) Pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele indreptatite vor depune la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti, unde se afla in evidenta, urmatoarele documente:
a) o cerere conform modelului prezentat in anexa nr. 11, respectiv in anexa nr. 12;
b) actul de identitate, in copie, care sa ateste domiciliul stabil;
c) dovada incadrarii in munca printr-un act eliberat de angajator, cu precizarea locului de munca unde persoana urmeaza sa isi desfasoare activitatea;
d) angajament pentru respectarea art. 76 alin. (1) din lege, conform modelului prevazut in anexa nr. 13, care constituie titlu executoriu, potrivit legii.
(2) Beneficiaza de drepturile prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele care se incadreaza in munca pe o perioada de cel putin 12 luni.
(3) In cazul incadrarii in munca intr-o localitate din alt judet, drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege vor fi acordate de agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti unde beneficiarul s-a aflat in evidenta, urmand ca dosarul acestuia sa fie transferat la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza isi stabileste noul domiciliu, care va acorda si celelalte drepturi prevazute de lege si va urmari respectarea obligatiilor ce decurg din acordarea drepturilor.
(4) Drepturile prevazute la art. 72 din lege se cumuleaza cu cele prevazute la art. 74 din lege sau cu drepturile prevazute la art. 75 din lege.
(5) Drepturile prevazute la art. 74 din lege nu se cumuleaza cu cele prevazute la art. 75 din lege.
(6) Drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege se solicita in termen de maximum 12 luni de la data incadrarii in munca.

cu C.I.M. pe perioada determinata de 3 luni(pana in aprilie), apoi contractul va fi pe perioada nedeterminata dupa aceste 3 luni(reinnoire de contract).

tudorvaleriu a scris:

Beneficiaza de drepturile prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele care se incadreaza in munca pe o perioada de cel putin 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj georgi_14 georgi_14 Buna ziua.As vrea sa va intreb in cazul angajarii unei persoane din somaj,pe perioada nedeterminata, daca aceasta beneficiaza de prima de instalare, ... (vezi toată discuția)
Legea76/2002 remus250 remus250 am intrat in mai 2012 in somaj, in Teleorman. acum m.am angajat in bucuresti, cu contract nelimitat/ program de 8 ore mi.am schimbat si domiciliul la mai mult ... (vezi toată discuția)
Somaj - prima de incadrare mystycum mystycum Buna ziua.Am si eu o rugaminte.vreau sa stiu daca este adevarat ca pt somerii angajati in alta localitate cu schimbare de domiciliu in buletin (la o distanta ... (vezi toată discuția)