avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anexa bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anexa bilant

va rog sa-mi dati si mie , daca aveti , un model de propunere de distribuire profit sau acoperire pierdere an 2009
va multumesc anticipat si daca nu indraznesc cam mult se poate cat de repede?
Cel mai recent răspuns: drecredit , utilizator 15:36, 18 Martie 2010
S.C. ______________________ S.R.L.



PROPUNERE DE DISTRIBUIRE A PROFITULUI REALIZAT
(ACOPERIRE A PIERDERILOR) IN EXERCITIUL FINANCIAR 2009

Repartizarile de mai jos au fost facute de societate si au fost cuprinse in situatiile financiare anuale la 31.12.2009, conform reglementarilor in vigoare privind repartizarile obligatorii, care se fac conform Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Destinatia Lei (RON)

Profit net statutar de repartizat la 31.12.2009
Repartizarea profitului pentru: rezerve legale
Profit nerepartizat

Consiliul de Administratie al societatii propune si recomanda adunarii generale a actionarilor sa aprobe ca profitul net nerepartizat la 31.12.2009, in suma de ……-……. mii lei sa fie repartizat pe destinatiile urmatoare:
- Surse proprii de finantare (alte rezerve) - _______________________
- Dividende de distribuit actionarilor - _______________________
- Fond de participare la profit a salariatilor si administratorilor societatii - _______________________
- Acoperirea pierderii contabile - _______________________

Potrivit propunerii avansate, dividendul ce urmeaza a se acorda pentru o actiune detinuta se fixeaza la …-…Lei, ceea ce reprezinta o rata de distribuire de …..% din profitul net repartizat. Actionarii indreptatiti sa primeasca dividendele distribuite din profitul net realizat in exercitiul financiar 2009 sunt cei ce vor fi inregistrati in registrul consolidat al actionarilor la data de …………… ce va fi aprobata de catre adunarea generala a actionarilor, in conformitate cu prevederile art. 238 din Legea nr. 297/2004. Termenul in care dividendele repartizate se vor plati actionarilor se propune a fi intervalul …………………
Modalitatile de plata a dividendelor se propun a fi urmatoarele:
a) prin mandat postal la domiciliul cunoscut al actionarului, cu suportarea de catre acesta a taxelor postale aferente, pentru actionarii persoane fizice care nu au dividende neridicate din anii precedenti, detin la data de referinta, un numar de cel putin …-….. de actiuni si nu au solicitat sau nu solicita in scris pana cel tarziu data de ………………….. plata prin virament intr-un cont curent personal;
b) prin virament intr-un cont bancar in lei, deschis la o banca comerciala din Romania, cont comunicat in scris la …………………………………. pana cel tarziu …………………….., pentru actionarii persoane juridice, precum si pentru actionarii persoane fizice care solicita plata prin aceasta modalitate;
c) in numerar, prin casieriile deschise de societate la sediul social, precum si la reprezentantele sale teritoriale, pentru actionarii persoane fizice ce detin la data de referinta un numar mai mic de …….. de actiuni si nu solicita plata prin virament intr-un cont curent personal sau prin mandat postal;
d) prin oricare dintre modalitatile de plata prevazute la alineatele a), b) si c), la solicitarea adresata in scris societatii de catre actionarii care, din diverse motive, nu au incasat dividendele distribuite in anii precedenti, dupa ce acestia si-au clarificat situatia care a condus la neincasarea dividendelor (modificari de nume, domiciliu, mosteniri etc).
- Dividendele distribuite in anii precedenti, precum si dividendele distribuite din profitul realizat in exercitiul financiar 2009, neincasate de catre actionari pana la data de ………………………., se propune a se plati in continuare si dupa aceasta data, la solicitarea scrisa a persoanelor indreptatite.
- Dividendele cuvenite si platite actionarilor in lei noi, dupa data de ………………….., vor fi cele rezultate din calcul, la nivelul a doua zecimale (in sensul ca a treia si urmatoarele zecimale se neglijeaza).

Fondul de participare la profit se propune a se repartiza astfel: …….% salariatilor, in conditiile prevazute in contractul colectiv de munca si ……….% administratorilor, proportional cu indemnizatia realizata de fiecare in anul 2009.

Administrator,
multumesc, poate nu inteleg eu, dar ptr. acoperirea pierderii?
am incheiat anul cu pierdere
la fel, pui cu minus. modelul de mai sus e de aici si il gasesti in word - [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea profitului marius2009 marius2009 am un srl cu asociat unic. Daca in 2009 cand aproba bilantul anului 2008 distibuie la dividende doar o parte din profitul lui 2008 de ex. 50% si diferenta o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a unui computer Barti Maria Barti Maria Buna ziua, la inchiderea exercitiului financiar 2011 o societate comerciala a inregistrat profit in valoare de 5007 lei.adunarea actionarilor a hotarat ca din ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila microintreprindere simina_anca simina_anca Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 ... (vezi toată discuția)