avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Anunt INM - pretestare avand ca obiect un test de ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Anunt INM - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic

Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din anunt.

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) organizează în luna aprilie 2010, în mai multe centre universitare, o pretestare având ca obiect un test de verificare a raţionamentului logic (de tipul testului ce constituie una din probele concursului de admitere la INM).

INM organizează concursul de admitere în fiecare an, la Bucureşti, în condiţiile prevăzute de Regulamentul privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii.

În cadrul celei de a doua etape a concursului candidaţii susţin un test de verificare a raţionamentului logic, constând în verificarea capacităţii de analiză şi sinteză, prin rezolvarea unui test grilă cu 120 de întrebări dintre care 100 de întrebări punctate şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs.

INM adresează studenţilor de anul III şi IV precum şi absolvenţilor facultăţilor de drept invitaţia de a se înscrie pentru participarea la această pretestare. Cererile de înscriere se depun până la data de 25 martie 2010, la secretariatul facultăţii absolvite sau la care studiază. Pretestările vor avea loc la următoarele date:

- 17 aprilie 2010 – Timişoara – pentru studenţii sau absolvenţii facultăţilor de drept din Timişoara, Arad şi Lugoj;

- 17 aprilie 2010 – Cluj – pentru studenţii sau absolvenţii facultăţilor de drept din Cluj, Târgu Mureş si Oradea;

- 18 aprilie 2010 – Craiova – pentru studenţii sau absolvenţii facultăţilor de drept din Craiova;

- 18 aprilie 2010 – Sibiu – pentru studenţii sau absolvenţii facultăţilor de drept din Sibiu, Alba Iulia şi Braşov;

- 24 aprilie 2010 – Bucureşti – pentru studenţii sau absolvenţii facultăţilor de drept din Bucureşti, Constanţa, Piteşti şi Târgovişte;

- 24 aprilie 2010 – Iaşi – pentru studenţii sau absolvenţii facultăţilor de drept din Iaşi şi Galaţi.



Repartizarea pe centre a persoanelor înscrise va fi publicată pe site-ul INM după expirarea perioadei de înscriere.
Pentru rezolvarea testului nu sunt necesare cunoştinţe de drept; persoanelor care doresc să se înscrie li se recomandă să rezolve, respectând condiţiile de concurs (timp recomandat: 60 min/secţiune), modelele de teste postate pe site-ul INM.
O modalitate de pregătire pentru testul de verificare a raţionamentului logic este aceea de a rezolva un test simulând condiţiile de concurs. Rezolvarea testului în limitele de timp stabilite ajută la aprecierea timpului necesar pentru tratarea fiecărei întrebări din cele patru secţiuni (o secţiune de gândire analitică, o secţiune de înţelegere a textului scris şi doua secţiuni de gândire logică). Testul este administrat în două etape, cu o pauză de 30 minute între etape, câte două secţiuni per etapă.

Se precizeaza faptul că participarea la pretestare este gratuită şi nu reprezintă o condiţie pentru înscrierea la concursul de admitere la INM.

Modelul de cerere pentru inscriere la pretestarea avand ca obiect un test de verificare a rationamentul logic se gaseste la adresa mentionata mai jos.
Sper sa va fie de ajutor.
[ link extern ]


Cel mai recent răspuns: Marius2000 , utilizator 17:16, 25 Aprilie 2010
@T.Claudiu
Multumim pentru aceasta informatie!:)

Personal cred aceasta pretestare este chiar utila in vederea pregatirii sustinerii examenului de admitere la INM.
S-a afisat pe site-ul INM repartizarea participantilor la acest test.
Sunt persoane de pe forum care s-au inscris ?
[ link extern ]
T.Claudiu a scris:

S-a afisat pe site-ul INM repartizarea participantilor la acest test.
Sunt persoane de pe forum care s-au inscris ?
[ link extern ]



salut!
eu m-am inscris, presupun ca mai sunt si alti colegi de aici care vor participa...
si eu m-am inscris la pretestare:D


va propun o grila:

Un politician: Nivelul de violenta in Statele Unite este mai ridicat decat în orice ţară industrializată. Unii oameni atribuie acest fapt în totalitate sistemului juridic îngăduitor, dar aceasta nu poate fi adevărat, căci sistemele din multe alte tări industrializate sunt la fel de blânde.

Argumentul politicianului încearcă să submineze explicaţia menţionată, prin aceea că:

a. furnizează o explicaţie alternativă
b. argumentează că faptul presupus a fi explicat este de fapt neadevărat
c. prezintă dovezi care contrazic presupunerea pe care se bazează explicaţia
d. aduce dovezi că Statele Unite nu au un sistem juridic îngăduitor
e. arată că explicaţia se bazează pe o noţiune greşită despre scopul sistemului juridic

(intrebarea 32/2008 G1)
Salut!
M-am inscris si eu la pretestare!
c) - raspuns pentru grila.
:)

Alte discuții în legătură

S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)
Stiti cand se afiseasa lista participantilor la pretestarea inm 2011 ClydeS ClydeS M-am inscris la Univ D.Cantemir pt sustinerea testului de rationament logic inm 2011 si inca nu vad nicio afisare a repartitiei participantilor.Sunt eu prea ... (vezi toată discuția)
Testul de rationament logic inm 2012 prodan_cristian prodan_cristian Buna , am considerat util crearea unui topic distinct pt testul de rationament logic , mai ales avand in vedere eventuala pondere a acestuia ..... Ce tehnici ... (vezi toată discuția)