avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu se respecta hotararile judecatoresti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu se respecta hotararile judecatoresti?

As vrea sa stiu si eu care este termenul limita legal pentru respectarea unei hotarari judecatoresti definitive si punerea ei in executare . Iar daca nu este respectata ce trebuie sa fac?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:39, 18 Martie 2010
Daca sunteti detinatoarea unei hotarari definitive si executorii,contactati executor judecatoresc ,care urmeaza sa demareze procedura executarii silite
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Dvs. faceti o cerere catre intimata sau parata pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti, asteptati 15 zile calendaristice, daca nu se intampla nimic, mergeti la un executor judecatoresc care ii va face o somatie de plata, asteptati cam 10 zile, dupa care puteti face plangere penala debitorului pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti, intervine parchetul si se poate lasa doar cu amenda penala , important este sa aveti ce executa de la debitor.
Succes
Cred ca trebuie sa dati mai multe amanunte.
Este posibil sa mergeti la un executor judecatoresc ,solicitand punerea in executare a acesteia,iar acesta poate emite,in functie de atitudinea angajatorului,proces verbal de opunere la executare,pe care ar trebui sa il folositi in formularea unei plangeri penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare hotarare stabilire domiciliu minor rre rre buna ziua am si eu o mare problema am trait in concubinaj timp de 3 ani si am facut un copil cu acel baiat dupa un an de zile din cauza certurilor am hotarat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prealabila redinciucconstantin redinciucconstantin Buna ziua.Am depus o plangere penala prealabila conform Art 287 al1 privind nepunerea in executare a unei hotarari judcatoresti definitive privind plata ... (vezi toată discuția)
Care ar fi urmatori pasii ? yarrrns yarrrns In data de 12.08 . 2011 instanta sa pronuntat in legatura cu o ordonanţă preşedinţială de încredinţare minor .Solutie: Încredinţează spre creştere ... (vezi toată discuția)