avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata "povestea". Ce pot sa fac si daca doresc sa depun plangere, in cat timp pot sa o fac? Martorul nu-mi este ruda si ar fi dispus sa vina sa dea declaratie si sa depuna marturie.Amenintarea este pedepsita de legile in vigoare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:21, 18 Martie 2010
Da,puteti face plangere penala in termen de doua luni de cand ati cunoscut cine este faptuitorul.
Amenintarea este pedepsita de art.193 C.penal
ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Da ,puteti formula plangere in termen de 2 luni,sub aspectul infractiunii prev de art 193 Cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari alex24buc alex24buc am primit amenintari cu moartea ca dovezi am convorbiri pe face book .... Ce pot face in aceasta situatie.. Cum ma ajuta politia sau parchetul... Un avocat cum ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala mahmoudcluj mahmoudcluj exista termen de 2 luni pentru sa depun plangere penala cand e vorba de art194 , art193 ? merci . (vezi toată discuția)
Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)