avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... A J O F M !?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

A J O F M !?

Incerc sa sintetizez problema pe care o am ... sunt concediat cu art 65 CM si am depus actele necesare ptr somaj numai ca acum incepe problema cei de la AJOM ALBA nu pot da OK -ul pentru acest dosar pe motiv ca nu am trecut in cartea de munca perioada 2007-2009 , perioada lucrata la o firma cu sediul in CLUJ iar acolo inregistrarea cartilor de munca se face ELECTRONIC ....pentru acest lucru nu-mi pot da drumul la somaj cei din ALBA oare am vreo vina eu? ca se inregistreaza electronic si nu se mai trece in cartea de munca?
La dosar am de pus toate actele necesare cele care au fost cerute am depus si copie dupa contractul de munca si dupa decizia de concediare ,copii dupa taota cartea de munca ,dupa actele de la firma ca au virat toate cotizatiile ....IAR ACUM CEI DE AICI CER O ADEVERINTA DE LA FIRMA CU PERIOADA IN CARE AM LUCRAT SI AU SPECIFICAT CA TREBUIE VIZATA DE I T M CLUJ
Dar oare acesta perioada este destul de evidenta din copia contractului de munca si a dispozitiei de concediere cu data de inceput si de sfarsit a contractului si este si vizata de I T M CLUJ .
E MORMAL ASA CEVA ? LE MAI TREBUIE SI ACEASTA ADEVERINTA?
Cel mai recent răspuns: dorel9 , utilizator 14:15, 19 Martie 2010
Daca nu aveti 12 luni lucrate la societatea care va desfacut contractul de munca cu art 65 lit.1, este normal sa va ceara o adeverinta de la locul de munca anterior acestuia.
Una din conditiile necesare pentru a primi indemnizatie de somaj este sa ai 12 luni lucrate in ultimele 24, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.
Insa, eu cred ca este suficient sa duceti o adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj completata de angajatorul precedent.
sunt 24 luni lucrate fara intrerupere si fara sa schim angajatorul iar adeverintacu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni este depusa la dosar
CE ROS MAI ARE O ALTA ADEVARINTA ?care sa arate ce?ca am depus tot ce este necesar pentru somaj?!!
Poate pentru ca nu va pot calcula indemnizatia de somaj.
La cei 75% din salariul minim pe economie, ei trebuie sa adauge un procent din media salariului lunar brut pe ultimele 12 luni, diferentiat in functie de stagiul de cotizare.
Mai multe detalii gasiti in legea somajului, legea 76/2002, art. 39.
asta e inca o anomalie ca am carnetul de somaj si pe el este scrisa suma pe care trebiue sa o primesc ....pentru ca au socotit 75%+10% ca am peste 20 ani vechime din salariul brut avut in ultimele 12 luni ..........CE LE MAI TREBUIE ???
CE SA MAI FAC ??CA IN ROMANIA ORICE LUCRU ANORMAL E NORMAL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum somaj maridana1986 maridana1986 - am lucrat din 2006-2012 continuu la aceeasi firma - 2012-2014- concediu de crestere a copilului - in 2014 cand trebuia sa revin la servici, unitatea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj mozagabriele mozagabriele Am un milion de intrebari!!! In data de 12.05.2009 mi-a expirat perioada de preaviz conf.art.65 alin.1. Am depus actele la somaj cu data de ... (vezi toată discuția)
Acte cerute pt somaj! dorali dorali in cazul in care am extrasul de cont cu viramentele de la o societate unde am lucrat cu 7 ani in urma,imi mai trebuie o alta adeverinta din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)