avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara,

va rog sa-mi spuneti cine si ce drepturi au sotia decedatului si cei 3 copii .

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 19:12, 19 Martie 2010
in situatia dv. sotia supravietuitoare are 0 cota de 5/8 din masa succesoarala iar copii 3/8.
1/4 are sotia din masa succesorala si copiii 3/4.
Si bineinteles ramane cu jumatatea ei din bunurile comune ( de aceea se ajunge intr-adevar la 5/8, dar numai in situatia in care bunurile sunt toate comune).
Asta daca ne raportam la bunurile comune dobandite de sotii in timpul casatoriei.Din masa succesorala a defunctului sotia va mosteni 1/4 iar 3/4 cei 3 copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte sot supravietuitor kitty_magdutza kitty_magdutza care este cota parte a unui sot supravietuitor cu un copil natural si 2 copii vitregi? (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al ... barbu adrian barbu adrian buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al sotului din prima casatoriei un copil impreuna sotia supravetuitoare detine testament in care ... (vezi toată discuția)