avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda pt nepurtare centura taximetrist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda pt nepurtare centura taximetrist

Am avea nevoie de ajutor sa formulam o declaratie pt a contesta o amenda pt nepurtarea centurii de siguranta desi prietenul meu este taximetrist, si stiu ca este un regulament in care se specifica ca taximetristii nu sunt obligati sa poarte centura. De asemenea, a trecut in proces nr permisului de conducere si a gresit o cifra, dupa care a corectat-o, a incercuit suma de amenda. Am dori sa stim daca am avea sanse la contestatie si cum am putea motiva mai bine.
A doua zi, am primit o alta amenda pt nerespectarea semnului care indica o anumita directie, si in proces nu s-a specificat orasul din care e politia. Sus in dreapta e scri Politia Rutiera, dar nu au specificat orasul. E suficient sa depunem contestatie pe baza acestui motiv sau nu????? Astept raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 19:41, 20 Martie 2010
Deci ,practic va confruntati cu 2 PV pe care intentionati sa le contestati
In termen de 15 zile de la comunicarea PV ,formulati contestatatie ,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si a fost consemnata contraventia
De regula,contestatiile impotriva PV ,se admit in situatia existentei incalcarii art 16,17 din OG nr 2/2001
suntem din bacau, si un avocat spunea legat de a doua amenda ca nu prea ar fi suficient.........dar speram macar la prima sa avem bafta!
Daca punctul forte pe care mizati anularea primului PV il constituie corectia adusa asupra unei cifre din permisul de conducere,mai bine achitati in 48 ore ,1/2 amenda si iesiti mai ieftin decat onorariu + amenda integrala
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu aveati client la momentul in care ati fost sanctionat pentru neportul centurii de siguramnta,sanctiunea este corect aplicata.
Desi nu va dau mari sanse,incercati sa contestati corectarea adusa cifrelor,dar oricum este probabil sa existe alte motive de nulitate prev.de art.16 si 17 din OG nr.2/2001
.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa centurii ContSters106188 ContSters106188 prietenul meu a fost oprit de un agent de politie in centrul orasului bacau si cerandu-i actele la control a observat ca atestatul de taximetrist este de fapt ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala mrbodo mrbodo Salutare la toata lumea ! si va multumesc anticipat ! Toata actiunea sa petrecut ieri 12.aprilie,la iesirea din oras unde erau 2 echipaje de politie care ... (vezi toată discuția)