Am avea nevoie de ajutor sa formulam o declaratie pt a contesta o amenda pt nepurtarea centurii de siguranta desi prietenul meu este taximetrist, si stiu ca este un regulament in care se specifica ca taximetristii nu sunt obligati sa poarte centura. De asemenea, a trecut in proces nr permisului de conducere si a gresit o cifra, dupa care a corectat-o, a incercuit suma de amenda. Am dori sa stim daca am avea sanse la contestatie si cum am putea motiva mai bine.
A doua zi, am primit o alta amenda pt nerespectarea semnului care indica o anumita directie, si in proces nu s-a specificat orasul din care e politia. Sus in dreapta e scri Politia Rutiera, dar nu au specificat orasul. E suficient sa depunem contestatie pe baza acestui motiv sau nu????? Astept raspuns. Multumesc!
Corect.Taximetristii sunt obligati si ei sa poarte centura de siguranta cand...sunt singuri in masina.Cand este un client este prev.ca acesta sa stea in partea opusa taximetristului sau in fata si atunci NU este obligat sa poarte centura tocmai in ideea de a reactiona prompt la un evenutual atac...au fost cazuri.Din acest motiv legiuitorul a vrut sa protejeze soferul taxi.
Dar neportul centurii...e sport national.Pacat..Scapa vieti.