salutare. scurt si la subiect: poate un politist sa fie in acelasi timp si presedintele unei asociatii de proprietari? daca nu, v-as ruga sa-mi spuneti si baza legala? dar daca acest politist mai are si domiciliul stabil in alta localitate insa are viza de flotant in orasul in care e presedinte? va multumesc pt efortul de a-mi raspunde.
sunt uimit de interesul dvs pt a ma lamuri. va multumesc! am acces la ROI ca fac parte din MAI, dar nu imi amintesc sa prevada acolo asa ceva. Legea 188 face referire la functionari publici, dar nu stiou daca e acelasi lucru si pt functionarii publici cu statut special.apropo, mi-ai nascut alta curiozitate: daca mi-ati spune si unde scrie (baza legala) ca presedintele TREBUIE NEAPARAT sa fie proprietar as fi profund indatorat. cu stima
legea 230/2007 si hg 1588/2007, pe care le gasiti la "Documentatie specifica Asociatiilor de Proprietari - update 07.03.2010" in prima pagina a forumului acesta.
adunarea generala este a proprietarilor, un chirias (cum este si flotantul) putind reprezenta proprietarul in baza unei procuri, altfel neavind ce cauta la sedinta
@aaa123 va rog sa va hotarati asupra ID-ului cu care postati ca sa fim lamuriti cui raspundem.
De asemenea concentrati intr-un singur topic problemele de aceeasi natura.
Sunteti politist, lucrati in alta localitate decat cea de domiciliu, locuiti intr-un bloc, aveti viza de flotant, nu sunteti proprietar, dar aveti probleme cu presedintele si administratorul pe care vreti sa-i faceti "sa se teama" de cineva si doriti sa stiti daca puteti fi ales in functia de presedinte si daca aveti sau nu aveti incompatibilitati pentru aceasta, da?
De la acest punct incolo putem discuta, daca mai e ceva de discutat dupa raspunsurile care ar fi trebuit sa va lamureasca.
Nu sunteti in incompatibilitate ca politist, dar sunteti in aceasta postura in calitate de chirias intr-o asociatie de proprietari, acolo unde Dv. nu sunteti proprietar. In rest...numai de bine pentru cei care doresc sa schimbe lucrurile acolo unde ele nu sunt sau nu par a fi in ordine.
Celalalt subiect il voi inchide si continuati discutia cu toate problemele Dv. aici.
Doamna, lasati omul in pace.... e vorba de deformatie profesionala. Pana la un moment dat il inteleg, mai rau este cu momentele ramase...
Poate chiar incearca sa acceseze o functie in com. executiv si nu stie legea, din acest motiv pune intrebari. Astea au fost cele mai usoare, de-acum urmeaza greul. Adica de ce trebuie d-lui sa lectureze legislatia. Apropo's in contractul dvs. de munca este obligatoriu sa fie "afisata" valoarea salariului sau dati cu presupusu'?
D-le Grecu, lasati-o pe d-na elga in pace ca altfel chem politia (@aaa123...)X-(
Acum fara gluma, orice proprietar poate sa fie ales in comitet si sa fie presedinte indiferent de meserie, functie, etc.
Incompatibilitatile referitoare la anumite categorii de functionari publici sau alte functii sunt prevazute in statutul acestora si nu ne intereseaza pe noi, cei din asociatii, ci pe sefii celor din acele institutii. Acele institutii pot sa le interzica, sa-i determine pe unii sa nu aiba si alte venituri sau alte responsabilitati. Acum 10 ani lucrand intr-o institutie a ministerului finantelor a aparut un ordin al ministrului din acea vreme care interzicea celor cu functii de conducere (de la un anumit nivel in sus) sa fie si administratori sau asociati unici in SRL-uri. Am alergat la notar si-am numuit-o fiica mea administrator in locul meu in SRL-ul nostru. Dar nu m-au fortat sa fac acest lucru cei de la registrul comertului sau alte institutii. A fost o reglementare pe care atrebuit sa o respect, o reglementare a institutiei publice unde lucram. Amuzant este ca dupa schimbarea ministrului care a dat aceasta dispozitie am aflat ca el era administrator, asociat unic sau majoritar a mai multor SRL-uri si inainte si in timpul mandatului si dupa plecarea din functia de ministru.
"Cine poate oase roade..."