avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5%

BUNA ZIUA,.
SUNT NECASATORITA SI IN IUNIE VOI ACHIZITIONA O LOCUINTA NOUA.
DACA FRATELE MEU ISI CUMPARA O LOCUINTA IN LUNA MAI LA CARE BENEFICIAZA DE TVA 5% EU MAI POT BENEFICIA DE TVA 5%?

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 11:19, 21 Martie 2010
nu aveti nicio legatura cu fratele dvs in privinta asta.nu e vb de niciun beneficiu. atat este tva-ul, daca achizitionati de la un dezvoltator.
extras din art. 140 cod fiscal

Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%, respectiv:

1. în cazul persoanelor necăsătorite, să nu fi deţinut şi să nu deţină nicio locuinţă în proprietate pe care au achiziţionat-o cu cota de 5%;

2. în cazul familiilor, soţul sau soţia să nu fi deţinut şi să nu deţină, fiecare sau împreună, nicio locuinţă în proprietate pe care a/au achiziţionat-o cu cota de 5%;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% arusu69 arusu69 Am procurat un apartament in constanta si am platit 5% TVA. Acum vreau sa-l vand si sa procur un ap. in Bucuresti. Mai pot profita de 5% sau trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Tva 5% pentru constructii noi mcionescu mcionescu Vreau sa intreb urm:daca am achizitionat un ap nou de la un dezvoltator cu tva 5% in viitor voi mai putea cumpara un astfel de apartament tot cu tva 5 %? (vezi toată discuția)
Tva 5% in regimul separatiei bunurilor andrei20155 andrei20155 Buna ziua, caut raspunsul unei intrebari de la care am primit raspunsuri contradictorii din partea notarilor, avocatilor si specialistilor in cod ... (vezi toată discuția)