avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva 5% in regimul separatiei bunurilor
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva 5% in regimul separatiei bunurilor

Buna ziua, caut raspunsul unei intrebari de la care am primit raspunsuri contradictorii din partea notarilor, avocatilor si specialistilor in cod fiscal.

Speta pe scurt este: Doi soti care au incheiat la notar regimul separatiei bunurilor pot achizitiona fiecare cate un apartament nou cu tva de 5%?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:27, 21 Februarie 2015
Orice persoana necasatorita sau familie poate achizitiona o singura locuinta cu cota redusa de 5%, astfel:

o persoana necasatorite beneficiaza daca aceasta nu a mai detinut sau nu detine nicio locuinta in proprietate pe care sa o fi achizitionat cu cota de 5%.
in cazul familiilor, sotul sau sotia trebuie sa nu fi detinut si sa nu detina, fiecare sau impreuna, nicio locuinta in proprietate pe care a/au achizitionat-o cu cota de 5%.

Ideea e sa nu fi achizionat o locuinta cu tva 5%- nu de a nu fi proprietar al unei locuinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil nou rzvn33 rzvn33 SALUT.VREAU SA ACHIZITONEZ UN IMOBIL IN BLOC NOU CONSTRUIT SI AS DORI SA STIU DACA POT BENEFICIA DE REDUCEREA TVA-ULUI LA 5% IN CONDITIILE IN CARE IN 2011 AM ... (vezi toată discuția)
Tva 5% alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA,. SUNT NECASATORITA SI IN IUNIE VOI ACHIZITIONA O LOCUINTA NOUA. DACA FRATELE MEU ISI CUMPARA O LOCUINTA IN LUNA MAI LA CARE BENEFICIAZA DE TVA 5% ... (vezi toată discuția)
Cota redusa tva 5% pentru locuinte paduraru2009 paduraru2009 As vrea sa stiu daca in situatia mea mai pot cumpara o locuinta noua cu TVA 5%. Situatia e in felul urmator: am achizitionat o locuinta noua cu TVA 5% in ... (vezi toată discuția)