avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... certificat medico legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

certificat medico legal

Buna ziua numele meu e Iuliana si va rog sa-mi raspundeti la o intrebare
In cat timp se poate elibera un certificat medico legal in conditiile in care victima este internata in spital in scopul obtinerii de mai multe zile de internare nejustificate in conditiile in care stiu ca a dat spaga doctorului
exista un termen limita in care se poate elibera
Ea are un cucui la cap si o vanataie pe picior si daca sta in spital o luna de unde mai stie medicul legist ce leziuni a avut?
astep raspunsul dumneavoastra cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:22, 21 Martie 2010
Se va face constatarea medico legala fara probleme.
Medicul legist va elibera certificatul medico-legal in baza constatarilor facute, dar poate tine seama (numai orientativ) si de zilele de ingrijiri medicale si de diagnosticul pus anterior in spital.
Constatarea medicala ,de regula se face imediat,consemnarea concluziilor putand fi de durata, in raport de bagajul de activitate al autoritatii
Eu nu as indrazni sa avnsez o asemenea ipoteza nefiind medic.
Pe de alta parte INML sau orice medic -legist are in vedere la emiterea constatarii medico-legale,consultul persoanei si toate actele emanate de la unitatea unde a fost internat (fise de observatii,retete,tratamente aplicate,radiografii,etc.)
Daca concluziile certificatului medico-legal nu vor fi multumitoare,din punctul dvs.de vedere,puteti solicita verificarea acestora de catre Comisia Suiperioara de Avizare din cadrul INML
Atata timp cat victima este inca internata nu se poate elibera un raport sau certifcat medico-legal.Se poate emite doar o concluzie partiala a numarului de zile de ingrijiri medicale.
Medicii legisti pot efectua expertiza la cererea directa a pers.in cauza si se cheama certificat medico-legal,iar raportul medico-legal se elibereaza la cererea politiei in baza plangerii penale formulata de victima.
In ceea ce priveste durata efectuarii expertizei nu pot estima un timp.In primul rand sa se externeze.Si un amanunt,nu va contrazic, dar in spital nu te tine nimeni daca nu ai nimic pt.ca la externare politia sau INML solicita foaia de observatie clinica si daca nu este trecut un diagnostic concludent ei tot atatea zile de ingrijiri medicale acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala Nicu I. Nicu I. Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)
Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime ITD ITD buna ziua, va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni: 1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)