avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vaccinarea obligatorie a copiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vaccinarea obligatorie a copiilor

Buna ziua,

As vrea sa va cer sfatul intr-o problema. Cat de "obligatorie" este de fapt vaccinarea obligatorie a copiilor (faimoasa schema obligatorie de vaccinare)? Am dat pe net peste situri si forumuri unde se spune ca nu este atat de obligatorie precum sustin autoritatile. Am dat si peste o lege care spune ca pacientul poate refuza orice tratament medical aplicat asupra lui, iar daca acesta este minor, parintii lui, printr-o simpla declaratie. Am sa spun de la bun inceput ca personal sunt impotriva vaccinurilor de orice fel. Puteti sa ma considerati nebun, dar asta este parerea mea, si imi intemeiez aceasta parere pe niste argumente solide zic eu, dar asta e o cu totul alta discutie si nu vreau sa dezvolt pe aceasta tema pe forum. Intrebarea mea este simpla: autoritatile pot invoca vreo lege pentru a face rau parintilor in cazul in care acestia isi asuma acest refuz in scris dupa nasterea copilului? De pilda, pot sa le ia copilul, sau in eventualitatea in care copilul se imbolnaveste ori moare de o boala de care vaccinul teoretic il scapa pe copil, pot fi trasi la raspundere parintii? Sau i se poate interzice inscrierea la gradinita ori la scoala? (stiu ca invatamantul este obligatoriu, dar poate in acest caz e diferit). Si, in ultimul rand, daca izbucneste o epidemie in societate, pot fi trasi la raspundere cei care au refuzat sa se vaccineze impotriva acelei epidemii?

As vrea daca se poate raspunsuri documentate si avizate, cu argumente din legislatie etc.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Vaccinarea - obligativitate sau abuz? ramonas1000 ramonas1000 Vaccinarea obligatorie este legala? Stiu ca medicii de familie au obligatia sa vaccineze copiii conform schemei de vaccinuri, dar sunt vaccinarile ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)
Copil nevaccinat in colectivitate mamadecopil mamadecopil Buna ziua. Am luat hotararea de a refuza vaccinurile \"obligatorii\" recomandate de ministerul sanatatii, in baza art. 13 din Legea pacientului (46/ 2003) si ... (vezi toată discuția)