avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Selectare clienti in cazul unui magazin (drepturile ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Selectare clienti in cazul unui magazin (drepturile consumatorului)

as avea si eu o intrebare:
un magazin poate sa isi selecteze clientii?poate sa restrictioneze accesul anumitor persoane in incinta acestuia mai ales daca nu exista motive intemeiate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Soricutza , utilizator 13:52, 22 Martie 2010
Daca este ,magazin privat si daca comunica prin anunt la loc vizibil dreptul de selectare clenti,este indreptatit sa selecteze persoanele cunoscute ca si cauzatoare de situatii sub incidenta dispozitiilor in vigoare
Motivele ,sunt conditionate de interesele fiecarei parti in parte
da exista reglementare juridica legala?
lege,articol, ceva?
Art. 28 din Legea 296/2004 privind Codul consumului, republicata:
"Se interzice refuzul vânzării unui produs sau prestării unui serviciu către un consumator fără un motiv justificat conform prevederilor legale în vigoare."

Prin urmare, teoretic, raspunsul la intrebarea dumneavoastra este nu, nu se poate selecta clientela, decat daca exista un motiv justificat care sa aiba un suport legal.
multumesc mult pt ajutor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat afara din magazin pentru ca este un fost angajat uncetatean28 uncetatean28 Este legal sa afisezi ca magazinul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela? si daca da, te poate da afara din magazin doar pentru ca esti un fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de clientii nedeoriti ?? sadkid sadkid Buna ziua , Am un magazin alimentar, cu autoservire, si am ceva clienti de care as vrea sa scap , nu fiindca au facut ceva concret , pentru ca ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa-mi aleg clientii? emmiv2008 emmiv2008 Buna seara. am o pizzerie cu livrare la domiciliu si am o intrebare: eu am dreptul sa-mi aleg clientii? ca ex: am un client care are o obiectie de fiecare ... (vezi toată discuția)