avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort si imobil cumparat din bani mosteniti de unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort si imobil cumparat din bani mosteniti de unul dintre soti

Va rog sa ma ajutati!!!! spuneti -mi daca sotia are dreptul la proprietate (imobil)daca pe actul de vanzare cumparare scrie ca banii provin din mostenirea tatalui?? precizez ca, cumpararea ap. a fost dobandit in timpul casatoriei. alt aspect este ca avem un copil impreuna inca nu a intervenit custodia, precizez ca sotia a parasit domiciliul conjugal cu copilul ,eu fiind de acord sa il i-a .ajutati-ma cu un sfat ce trebuie sa fac:(:(. inca nu am intentat divort,dar nici ea. Va multumesc anticipat.:(:">
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:50, 23 Martie 2010
Am aflat mai exact ce scrie in contractul de vanzre cumparare;
-subsemnatii; vazatorul(oarecare) ,cumparatorul (fiul casatorit )si procurator de fonduri(mama) .Eu(mama) declar ca donez fiului meu suma ce reprezinta pretul acestei cumparari. Donatia, se face cu scutire de raport eu donatoarea avand 3 copii (bani provin din mostenirea tatalui dar nu se specifica in contract)
Intrebare: Acum sotia are dreptul la imobil, partaj? Precizez ca aceasta vanzare-cumparare a avut loc in timpul casatoriei,
Sotia nu are absolut nici un drept asupra imobilului respectiv!B-). Donatia este expresa si este facuta exclusiv fiului de catre mama sa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie in timpul casatoriei sonia_01 sonia_01 Buna ziua, Casa in care locuim are urmatoarea poveste: in urma mortii bunicului sotului meu, s-a deschis succesiunea si s-a impartit casa si pamantul ... (vezi toată discuția)
Divorț - drept partaj 1Andreea 1Andreea Bună seara! Se dă următoarea situație: Soția, Andreea, a inițiat acțiunea de divorț pe data de 15.01.2016. Pe data de 15.02.2016 (divorț ... (vezi toată discuția)
Mostenirea mea - cumparam impreuna cameliaagafia cameliaagafia Am un apartament mostenire de la mama mea. In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu? Sau ... (vezi toată discuția)