avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozitare concediu medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozitare concediu medical?

Va rog mult sa-mi spuneti daca in cazul concediului medical (normal - incapacitate temporara de munca) in care salariatul s-a aflat toata luna februarie , se opreste impozit ? Stiu ca se opreste CAS la nivelul salariului minim pe economie, dar va rog sa ma lamuriti daca se si impoziteaza. Mentionez ca tot concediul se suporta din FNUASS .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: crinarug , utilizator 15:33, 22 Martie 2010
Ma uit pe un stat de plata si vad ca raspunsul este NU, se plateste doar CAS 63 lei
Din valoarea indemnizatie de concediu pentru incapacitate temporara de munca se scade contributia CAS raportata la salariul minim pe economie , deducerea de baza si se aplica 16% impozit . Deci , se impoziteaza !
Exista anumite concedii medicale pt care indemnizatia este scutita de impozit(08; 09; 15) dar pt cod 01 SE PLATESTE IMPOZIT
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
mihai_u, utilizator
da, am observat si eu acest lucru in cazul concediilor suportate si de unitate si de fnuass, dar la un concediu de sarcina, suportat integral din fnuass, am vazut pe un stat de plata ca nu s-a perceput impozit.
Din pacate, nu stiu baza legala, poate ne ajuta cineva
Multumesc
Legea 571/2003 - Codul fiscal

Intr-adevar concediile de sarcina si lehuzie, ingrijire copil bolnav si risc maternal nu se impoziteaza .

Alte discuții în legătură

Contributile la stat oana_18nov oana_18nov EU IMI PLATESC SINGURA DARILE LA STAT PENTRU O CARTE DE MUNCA(IMPOZIT,CAS,ETC). SUNT INSARCINATA IN 5 LUNI SI URMEAZA SA NASC LA SFARSITUL LUNII MAI. EU DORESC ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de risc maternal gabrielaando gabrielaando Buna ziua, ma aflu in concediu de risc maternal iar angajatorul mi-a oprit din indemnizatie: 1. somaj 0,5% 2. CAS 10,5% 3. Impozit Din cate m-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia platita din fnuass Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Referitor la indemnizatii pt.Concediu medical suportat din FNUASS am urmatoarea intrebare: - se contributii retin din indemnizatie??? ... (vezi toată discuția)