avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Am un srl cu domeniu de activitate transporturi am luat in leasing 3 autovehicule pe 5 ani dupa 3 ani adica in vara trecuta pentru ca nu a mai mers traba le-am restituit firmei de leasing, ei atunci au spus ca este ok am platit 3 ani rate ei iau bunurile inapoi le vand iar debitul s-a achitat integral (ei au vandut masinile), intre timp eu am acumulat datorii catre stat impozitul forfetar, cas-ul si am suspendat activitatea firmei pe 3 ani, ieri fac o verificare la un tribunal din Ilfov si constat cu stupoare ca am pe rol 3 incuvintari de executare silita de la firma de leasing, iar statul roman a inceput si el procedura de executare silita pentru recuperarea debitelor.
As vrea sa stiu ce se poate intampla in cel mai rau caz eu sunt singur actionar si administrator, firma nu mai are lichiditati are activitatea suspendata, nu are active, pot fii tras eu la raspundere eu la fel nu am venituri sigure nu am bunururi pe numele meu, as vrea sa stiu ce se poate intampla in cel mai rau caz, pot fii privat de libertate? Nu am platit datoriile la stat pt ca firma a fost pe minus iar la leasing niste hoti dupa parerea mea?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 16:32, 22 Martie 2010
angajati va un avocat care sa depuna intampiare la cele 3 incuviintari de executare silita.. repde
In privinta datoriilor catre stat: neplata CAS poate constitui infractiune sau contraventie.

In rest: cu firma de leasing trebuie sa va faceti aparari prin Intampinare.
Pentru restul datoriilor: daca statul sau orice alta persoana juridica detine o creanta certa, lichida si exigibila peste valoarea prag ceruta de legea 85/2006, SC pe care il administrati poate fi introdusa in procedura insolventei. In aceasta procedura, daca judecatorul sindic (la cererea lichidatorului) constata ca sunt intrunite conditiile impuse de art.138 din L:85/06, poate dispune angajarea raspunderii administratorului ( in situatia dvs. doar a admin..fiindca sunteti singur in firma, nu aveti asociati sau alt admin). Asta inseamna ca, dupa ce se va pronunta o hotarare de stabilire a raspunderii personale a admin, veti fi urmarit silit dv. ca persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa, reducere capital, suspendare...?va rog un raspuns ancut75 ancut75 - detin o firma a carei suspendare expira la data de 31.01.2013. Firma are datorii la stat si credite neachitate. In actele(doar in acte) societatii exista ... (vezi toată discuția)
Competenta executorilor judecatoresti Cristianna Cristianna Buna ziua!Am de executat silit o hotarare judecatoreasca in care o firma ne este datoare 300.000 milioane lei impreuna cu dobanda legala.Firma se afla la 500 ... (vezi toată discuția)
Radierea unei soc com dana4_dan dana4_dan In anul 1999 s-a infiintat un SRL cu 3 administratori (1 administrator de cetatenie romana si 2 administratori de alta nationalitae) si 2 asociati de alta ... (vezi toată discuția)