avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inlocuire pe perioada concediului de maternitate - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inlocuire pe perioada concediului de maternitate - urgent!

La firma la care lucrez in prezent mi s-a propus sa trec pe o alta pozitie (superioara fata de cea pe care o ocup acum) ca urmare a plecarii unei colege in concediu de maternitate.

Mi s-a spus ca mi se va mari salariul de 2 ori, prima data la schimbarea pozitiei si a doua oar dupa 3 luni de proba.

As dori sa stiu in ce conditii se facea ceasta trecere ...inlocuire.

Din ce stiu, codul muncii nu permite angajtorului sa angajeze in locului persoanei aflate in concediu de maternitate, pe cineva pe aceeasi functie cu CIM pe per nedeterminata.

In momentul de fata eu am CIM pe perioada nedetrminata (lucrez de peste 1 an jumate in firma).

Extista posibilitatea ca acuma CIM sa mi se schimbe pe perioada NEDETRMINATA?

Va rog sa am sfatuiti. Nu as dori sa afc o greseala acceptand propunerea.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 22 Martie 2010
Probabil ca vi se va intocmi un act aditional prin care pe o perioada determinata de timp (perioada de concediu de maternitate) sa indepliniti functia de ... X... si sa aveti salariul de ...Y..... Ceea ce este OK.
Atat se poate face.
Nu se poate sa va modifice CIM din nedeterminat in determinat, in primul rand ptr ca nu veti semna un act adiitional cu o astfel de modificare.
Asta inseamna ca imi ramane CIM pe perioada nedeterminata, chiar daca eu semnez un act aditional prin care se mentioneaza ca voi ocupa functia X pe o perioada de timp determinata?

Multumesc mult.
Durata c.i.m. va ramane neschimbata, urmand a se modifica numai salariul si functia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinarea contractului jalaboi jalaboi M-am anjagat de la 1 febr 2008 in locul altei persoane,adica perioada determinata de 2 an?!!!. Pe 1 mai 2009 mi s-a zis de la birou ca sunt pe post, adica pe ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie publica raluca.neagu88 raluca.neagu88 Daca in prezent lucrez intr-o institutie publica pe perioada deteminata pe un post de referent insa doresc sa sustin un concurs pentru ocuparea altui post, ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata. mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua doresc sa modific CIM din perioada determinata in nedetermnata. cum procedez? inchei CIM initial si fac alt CIM si cum inregistrez in programul ... (vezi toată discuția)