avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime in munca

Buna ziua, am si eu o problema de genu. M-am angajat azi vara pt prima data cu adeverinta de munca, am lucrat 3 luni si mi-am dat demisia prin august. De atunci pana in prezent nu am primit adeverinta de munca. Firma e cu sediul in Buc, deci la ITM Buc, mi s-a eliberat. Fosta sefa sustine ca mi-a trimis-o chiar dupa ce mi-am dat demisia, insa eu nu am primit nimic. Am dat adresa din buletin pt adeverinta, iar in contractu de munca era trecuta cea de flotant. Mi-au trimis o copie scanata pe mail, si au zis ca de acolo incolo nu mai tine de firma. Si ca curieratul e problema. Am zis sa imi prezinte dovada cum ca au expediat adeverinta, acum astept acea dovada. Daca nici cu curieratul nu rezolv nimic, va rog sa ma sfatuiti ce ramane de facut? #-o ca de 8 luni de zile tot astept, momentan sunt fara loc de munca...sunt la masterat.
Astept raspuns :sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 22 Martie 2010
buna,

despre cartea de munca e vorba?
daca ati semnat contract de munca si aveti si Dvs unul cu viza ITm Bucuresti,incetarea lui trebuia sa se faca cu o decizie (articol demisie) ;ar trebui sa aveti si Dvs o copie.;angajarea si desfacerea contractului de munca sunt operate in cartea de munca;
.....
daca s-a pirdut cartea de munca....puteti face o adresa prin Itm de unde aveti domiciliul stabil ,nu flotant, sa se refaca cartea de munca

si si in contract...din cate stiu se trece adresa domiciliului stabil ...nu flotant....
Adresati-va ITM-ului pentru a va comunica daca fostul angajator a depus pentru dvs spre vizare adeverinta de vechime pentru perioada lucrata ... in caz contrar, solicitati-le eliberarea unei astfel de adeverinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata eliberarii adeverintei de vechime tina&dcn tina&dcn As dori sa stiu si eu cat dureaza eliberarea unei adeverinte de vechime pt. ca astept deja de 4 luni aceasta adeverinta de la ultimul loc de munca... Deja ... (vezi toată discuția)
Cartile de munca mosneanu mosneanu intrebarea mea este ,de la ITM spre firma se dau toate cartile de munca sau doar cele ale angajatilor in prezent,ca nu am cum sa iau legatura cu fosti angajati ... (vezi toată discuția)
Intarziere eliberare carte de munca Hapei Hapei In 2007, decembrie, am demisionat de la o firma. In februarie 2008 m-am angajat unde lucrez si in momentul de fata. Am cerut cartea de munca de la fostul ... (vezi toată discuția)