avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie directa contract concesiune servicii?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie directa contract concesiune servicii?

Daca valoarea estimata a contractului de concesiune de servicii este sub 15000 de euro, se poate face achizitie directa?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 17:49, 22 Martie 2010
da.. dar ramane la atitudinea autoritatii contractante..
Nu, nu se poate, pentru ca atribuirea directa nu priveste cuantumul initial estimat al unui contract:
Conform Ordonantei de urgenta nr. 34, se poate recurge la atribuirea directa a unui contract de achizitie publica in mai multe situatii, descrise in cele zece paragrafe ale articolului 122, dedicat acestei probleme.
Atribuirea directa se face fie cind, in urma unei licitatii, nu se prezinta nici o oferta, fie cind termenele de organizare a licitatiei nu pot fi respectate din motive de urgenta, fie cind se executa lucrari suplimentare ce nu au fost incluse in contractul initial cu o firma care a cistigat anterior o licitatie, cu conditia ca valoarea lucrarilor suplimentare sa nu depaseasca 50% din cea initiala.
Deci, nu conteaza valoarea estimata a contractului.
Nu, nu poate...art. 19 se refera strict la contractele de achizitie, nu si la cele de concesiune....la capitolul dedicat concesiunilor din oug 34 scrie clar care sunt exceptiile si ce alte prevederi ale ordonantei, specifice contractelor de achizitie (vezi reguli de estimare, contestatii) se mai aplica si concesiunilor..pe de alta parte hg 71/2007 prevede mai putine proceduri de atribuire in cazul concesiunilor (nu este permisa cererea de oferte) semn ca se face o diferentiere clara intre concesiuni si achizitii. prin urmare, raspunsul meu este ca, nu se poate face concesiunea decat (art. 26,27 din hg71/2007) prin publicarea unui anunt de participare, indiferent de valoarea estimata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse-achizitii publice pincag pincag Daca s-a facut licitatie pe un anumit tip de produs, apoi este necesara suplimentarea produselor, care este solutia din moment ce pe baza unui act aditional ... (vezi toată discuția)
Legi Alisssia Alisssia Unde sunt enumerate sau care sunt [u]toate[/u] legile care se aplica pentru operatorul economic in achizitii publice? (vezi toată discuția)
Act aditional pincag pincag Stiu ca orice modificare a contractului se face prin act aditional daca se incadreaza in ordonata 34, dar pe produse se poate suplimenta prin act ... (vezi toată discuția)