avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere interventie -taxa timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere interventie -taxa timbru

Stie cineva cat e taxa de timrbu pentru o cerere de interventie accesorie?
Cel mai recent răspuns: eu_la_patrat , utilizator 11:06, 25 Ianuarie 2007
se timbreaza la valoarea cererii initiale daca se rezuma la aceleasi pretentii, sau se timbreaza la val. la care s-ar fi timbrat cererea initiala daca ar fi avut numai acest obiect.
Mai pe intelesul tuturor se timbreaza la valoarea la care s-ar timbra si daca ar fi o simpla cerere de chemare in judecata B-)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Nu am Codul de procedura civila la-ndemana, dar, din cate mi-aduc aminte, interventia accesorie nu trebuie sa cuprinda elementele ce sunt cuprinse intr-o cerere de chemare in judecata.
Privit si din acest punct de vedere, interventia accesorie nu urmeaza regimul cererii de chemare in judecata pentru ca nu se solicita nimic, ci doar se face o aparare in favoareacelui pentru care se intervine.
Daca s-ar interveni pentru parat, care nu a facut decat intampinare, fara cerere reconventionala, de ce interventia in interesul acestuia s-ar raporta la cererea de chemare in judecata?!:-/
Cred ca trebuie sa se faca distinctie intre tipurile de interventie. Daca interventia e in interes propriu se va timbra cererea. Daca e in interesul uneia din parti nu se va timbra, pt ca daca se intervine in interesul reclamantului s-ar ajunge la dubla timbrare, iar daca se intervine in interesul paratului nu isi are rostul pentru ca intampinarea nu se timbreaza. Asa mi se pare mie logic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de interventie in favoarea reclamantului Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Cererea de interventie in favoarea reclamantului se timbreaza ? Avand in vedere ca prin aceasta cerere nu se cere nimic , decat , se urmareste apararea ... (vezi toată discuția)
O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)