avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA SERVICII POSTALE DIN INTERIORUL TARII
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA SERVICII POSTALE DIN INTERIORUL TARII

Buna ziua

Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema.
Primesc factura servicii postale (trimis colet in tara) pe care am si tva.Deduc tva-ul respectiv?
Stiu ca in codul fiscal aceste servicii sunt scutite de tva atat aceste servicii cat si achizitionarea de timbre fiscale,postale.
Tot aici as dori sa adaug ca am primit factura de la Posta Romana pentru achizitia unor timbre postale pentru care nu am tva pe factura si tot in aceeasi factura am si TIMBRE FISCALE pentru care mi-a facturat si TVA.
Este corect?


Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
roxana20, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxana20 , utilizator 13:26, 23 Martie 2010
ART. 141

Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării
p) serviciile publice poştale, precum şi livrarea de bunuri aferentă acestora;
norme
Art. 141 al.1 p)

33. Serviciile publice poştale sunt serviciile poştale din sfera serviciului universal, astfel cum sunt reglementate de Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, cu modificările şi completările ulterioare.

4)Serviciile incluse în sfera serviciului universal sunt:
a)colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor poştale interne şi internaţionale, în greutate de până la 2 kg;
b)colectarea, sortarea, transportul şi livrarea coletelor poştale interne şi internaţionale, în greutate de până la 10 kg;
c)distribuirea coletelor poştale în greutate de până la 20 kg, expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia;
d)serviciul de trimitere recomandată, indiferent dacă trimiterea este internă sau internaţională;
d)serviciul de trimitere recomandată având ca obiect trimiteri poştale din categoriile prevăzute la lit. a)-c);
e)serviciul de trimitere cu valoare declarată având ca obiect trimiteri poştale din categoriile prevăzute la lit. a)-c);
f)orice alte servicii poştale stabilite prin hotărâre a Guvernului, dacă răspund unor necesităţi de ordin social sau economic ale utilizatorilor, care nu pot fi asigurate în mod satisfăcător în condiţiile unei pieţe concurenţiale.

Nu orice serviciu postal este scutit de tva , dupa cum vedeti
depinde ce anume servicii au fost facturate; daca se incadreaza in definitiile serviciilor postale universale , atunci ar fi trebuit facturate in regim de scutire
Deci inteleg ca ambele servicii mentionate ar fi trebuit sa fie facturate fara tva?La art 141 alin 2 litera d:

Sunt de asemenea scutite de taxa:

"d) livrarea la valoarea nominală de timbre poştale utilizabile pentru serviciile poştale, de timbre fiscale şi alte timbre similare; "

Atunci de ce la timbrele fiscale mi-a facturat tva?

Celalata problema respectiv cea a serviciilor publice din sfera serviciului universal doresc sa mentionez ca factura primita era aferenta unui colet care nu depasea 2kg.
Se incadreaza la scutite?

Multumesc!

Daca se incadreaza la scutire si eu am totusi tva pe ele.....atunci nu o sa deduc tva corect?
nici nu stiu ca sa va spun ... aveti factura cu tva - aveti ; posta daca eronat a colectat taxa , o datoreaza ...
Eu as deduce .

Alte discuții în legătură

Intrebare caen servicii curierat tanguera tanguera Buna ziua In cadrul codurilor CAEN pentru activitati de posta si curier exista doua variante 5310 Activitati postale desfasurate sub obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)
Tva - taxare inversa - export florip florip Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este diferenta intre scutirea de la plata TVA pentru o livrare de bunuri in UE (nu din cele supuse taxarii inverse in ... (vezi toată discuția)