avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere la INM
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere la INM

Buna seara!Am si eu a o intrebare.Sunt in clasa a XII-a si dupa terminarea liceului as vrea sa ma dau la Facultatea de Drept din Cluj Napoca si dupa terminarea facultatii as vrea sa devin judecator sau procuror.Am auzit ca dupa terminarea facultatii de drept pot sa optez pentru sustinerea unui examen in cadrul INM.Cea ce ma intereseaza este faptul ca inaninte de a ma da la INM trebuia sa fac practica undeva sau imi trebuie o vechime in acest domeniu?Dupa absolvirea celor 2 ani vor fi repartizat dupa rezultatele obtinute la examenul de absolvire?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:27, 24 Martie 2010
Nu trebuie sa faceti practica.
Studiati site-ul Institutului National al Magistraturii: www.inm-lex.ro
Dupa examenul de absolvire am citit ca absolventii sunt repartizati pe baza mediei obtinute la examen.Dupa repartizare absolventul va profesa deja functia lui de judecator sau procuror?
Sunt mai multe criterii.
In ordinea mediilor, cei care au luat examenul de capacitate isi pot alege postul, cei care sunt mai la urma listei cu note iau ce posturi raman nealese ce cei mai buni.

INM-ul asigura posturile, de aceea sunt un numar determinat de locuri la admitere, exact pt posturile respective. Da, profeseaza imediat pe postul alocat sau ales.
iar cursurile de la INM trebuie platite de candidat?sau candidatul plateste doar taxa de inscriere?
Candidatul isi plateste taxa de inscriere.
Daca este admis, in urma examenului, va primi pe perioada cursurilor ( 2 ani) o bursa, care se mareste din 6 in 6 luni ( in prezent porneste de la 1.400 lei).
Daca la terminarea cursurilor, auditorul de justitie (asa se numeste in perioada respectiva) nu ia examenul de capacitate, trebuie sa dea toti banii din bursa inapoi.

De aceea v-am recomandat sa studiati site-ul, acolo gasiti toate informatiile de care aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni judecator? maryandry maryandry Buna ziua Sunt absolventa a facultatii de drept si nu stiu care sunt urmatorii pasi pentru a deveni judecator. Stiu ca se da un examen de barou , dar ... (vezi toată discuția)
Admitere la inm ContSters71560 ContSters71560 Sunt studenta la drept ultimul an si imi doresc foarte tare sa dau admitere la Inm .Eu am aruncat o privire si am observat conditiile..dar as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru admiterea in magistratura?!? anneka_zarova anneka_zarova :(un agent de politie care are vechime 5 ani cu aviz de politist judiciarist poate sa sustina examenul pentru admiterea in magistratura sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)