avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare drept proprietate - act de adjudecare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare drept proprietate - act de adjudecare

Buna ziua !
Nu pot sa inteleg ceva ... ''ilogic'' ... #-o#-o

1.Dobandesc un imobil prin executare silita - sunt creditor urmaritor, deci achit prin depunerea unei parti din creanta.
2.Merg cu actul de adjudecare la OCPI pentru intabulare si sunt refuzat pe motiv ca nu fac dovada achitarii taxei de transfer de proprietate conf Cod fiscal art 77 ind. 1...cu toate ca nu sunt eu contribuabilul...
3.Merg la finante - de care apartine cel executat silit... completez o declaratie, fac o cerere ... si... surpriza... mi se raspunde ca nu-mi pot spune cat trebuie achitat deoarece legea protejeaza secretul persoanei... drept pentru care eu nu pot afla ce trebuie platit pentru a-mi inscrie proprietatea la OCPI... Normal, cel executat nu-si da concursul...nu are niciun interes... si poate ca atat timp cat a ajuns sa fie executat silit, nici nu are bani...
...
Statul imi ingradeste dreptul de proprietate ??
Ce fac ticalosii astia, de fapt ????? Mama lor.... :OX-(X-(X-(X-(:O#-o
Cel mai recent răspuns: teo_dor , utilizator 10:15, 26 August 2013
Asa este, deocamdata nu dvs sunteti subiectul care se impoziteaza.
Problema este ca dvs va este necesara dovada platii acelui imobil.
Puteti merge la admin.financiara si sa spuneti ca vreti sa platiti in numele contribuabilului impozitul rezultat din actul de adjudecare.
Vedeti poate va primeste asa.
Daca nu va convine aceasta varianta, atunci incepeti sa il cautati pe respectivul si sa il luati cu forta la admin.financiara sa isi plateasca datoriile.
Salut,
Aceeasi problema o am si eu am adjudecat un imobil in sectorul 3 Bucuresti prin executare insa cei de la Administratia Fiscala sector 3 (din Patrascanu) nu vor sa i-mi dea trasferul de proprietate pe motiv ca proprietarul imobilului nu are CNP.
Am adjudecat imobilul prin executare silita....astfel in momentul de fata nu pot pune imobilul pe cartea funciara...si nu pot face cadastru si intabulare. Eu vreau sa platesc taxa de trasfer al proprietatii imobilului insa in zadar...
Poate cineva stie mai bine care sint cutumele. Am fost plimbat de colo colo de 3 zile...Poate ma poate ajuta cineva...

Marius
atlanta24marius@yahoo.com
in cat timp ati castigat in instanta?daca imi puteti oferi si alte amanunte si numarul sentintei v-as fi recunoscator, nu numai eu toti adjudecatorii...email bbibi23@yahoo.com
Buna ziua!
Legat de speta de mai sus,are cineva informatia solutionarii in vreun fel a problemei legate de intabulare ?Potrivit noului cod de procedura civila in vigoare din 15 febr 2013,s-a modificat in vreun fel acesta lacuna a legii,in sensul ca biroul de CF sa faca intabularea in baza actului de ajudecare,fara a mai cere dovada platii impozitului aferent transferului dreptului de proprietate?Precizez ca in acest sens exista mai multe hotarari judecatoresti ale unor diferiti adjudecatari in care instanta obliga biroul de cf sa faca intabularea actului de adjudecare fara a fi nevoit sa faca dovada platii impozitului pe transferul dreptului de proprietate.In acest sens instante din BRASOV,SATU MARE,VALENII DE MUNTE,probabil si altele, au dispus intabularea.

[ link extern ]
Buna ziua. Aceeasi problema ca si TipOK o am si eu. Daca se poate sa ne spuneti cum ati rezolvat problema. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere ocpi - refuz intabulare elenaeu1 elenaeu1 Cu ce valoare se timbreaza o plangere impotriva OCPI de refuz a intabularii unui act de adjudecare ? (vezi toată discuția)
Impozit pe transferul de propietate imobiliara Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna seara tuturor! O sa trec direct la subiect. O cunostinta se confrunta cu urmatoarea situatie: A participat la o licitatie publica organizata ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)