avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere anulare titlu dupa suspendare dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere anulare titlu dupa suspendare dosar

in recurs,eu fiind intimat-reclamant am primit suspendare intrucat mostenitorii recurentului decedat nu au depus anexa cu mostenitorii.Problema este ca eu nu am stiut ca pe o parte din terenul revendicat altcineva decat recurentul are titlu de proprietate si deci in cererea initial formulata nu am cerut anularea si a acestuia.Intrebare.Daca sentinta instantei de fond devine definitiva si irevocabila dupa un an,pana atunci si in baza acesteia pot deschide alt dosar sa cer anularea titlului cu pricina. . Cu toate ca sentinta ii obliga sa-mi dea tot terenul primaria imi spune ca este in imposibilitate a o face pentru ca nu se specifica anularea lui.Ma gandesc ca daca tot trebuie sa astept un an perimarea sa mai realizez ceva in cest timp intrucat mostenitorii recurentului par mai mult interesati sa scape de plata cheltuielilor de judecata si mai putin de pamant.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 13:28, 29 Martie 2010
Renuntarea la judecata trebuie sa se faca de toti cei implicati in proces. Daca se prezinta unul singur care are procura de la ceilalti sa prezinte un inscris prin care ceilalti au semnat ca renunta la judecata, instanta poate lua act de renuntarea la judecata.
dar daca numai unul singur din mostenitori cere verbal repunerea dosarului pe rol sau daca depune unul singur in scris repunerea dosarului pe rol se reia procesul?.d.p.m.d. la cele mai sus scrise ar trebuii sa fie valabila si reciproca?logic nu,sau logica se opreste undeva la poarta institutiei?
craciun jean a scris:

unul din cei 4 presupusii mostenitoriai defunctului recurent imi propune sa renunt la plata cheltuielilor de judecata stabilite de instanta de fond in schimbul renuntarii lor la continuarea judecarii.Intrebare.poate sa se prezinte unul singur in fata instantei si sa afirme acest lucru( eventuat sa depuna in scris )in numele celorlalti sau trebuie sa fie toti.nu cred ca reuseste cine sa -i adune odata pe toti.

Tot ce poate profita tuturor este de ajuns sa fie facut de unul.Tot ce nu, cum este renuntarea la cheltuielile de judecata trebuie certificat de toti.Pot sa-i dea procura speciala in acest sens.
fiind definitiva comisia locala este obligata sa o puna in aplicare sau ma poate refuza pe motiv ca nu este si irevocabila?trebuie sa astept un an pana se perima?
Daca a ramas definitiva prin neapelare sau nerecurare, o puteti investi cu formula executorie, iar cei care au pierdut sunt obligati sa o puna in aplicare.

Alte discuții în legătură

Intimat-reclamant ,recurs-suspendare cristina/BZ cristina/BZ m-am judecat,am castigat in prima instanta.partea adversa a cerut recurs.dupa primul termen am aflat ca a decedat.unul din mostenitorii acestuia a depus ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii cererii invocata cristina/BZ cristina/BZ tatal meu s-a judecat in 2008 cu un individ in si o comisie locala pentru niste teren cumparat de bunicii mei ca loc de casa inainte de 1955 si care aveau ... (vezi toată discuția)
Model cerere chemare in judecata pentru anularea unei sentinte civile pronuntata intr-un dosar anterior mary6 mary6 buna ziua,cu mare respect va rog sa-mi da-ti si mie un sfat,doresc sa deschid un proces civil legat de o sentinta civila pronuntata intr-un dosar ... (vezi toată discuția)