in recurs,eu fiind intimat-reclamant am primit suspendare intrucat mostenitorii recurentului decedat nu au depus anexa cu mostenitorii.Problema este ca eu nu am stiut ca pe o parte din terenul revendicat altcineva decat recurentul are titlu de proprietate si deci in cererea initial formulata nu am cerut anularea si a acestuia.Intrebare.Daca sentinta instantei de fond devine definitiva si irevocabila dupa un an,pana atunci si in baza acesteia pot deschide alt dosar sa cer anularea titlului cu pricina. . Cu toate ca sentinta ii obliga sa-mi dea tot terenul primaria imi spune ca este in imposibilitate a o face pentru ca nu se specifica anularea lui.Ma gandesc ca daca tot trebuie sa astept un an perimarea sa mai realizez ceva in cest timp intrucat mostenitorii recurentului par mai mult interesati sa scape de plata cheltuielilor de judecata si mai putin de pamant.multumesc.
in textul sentintei scrie citez definitiva.dupa care spune;cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.repet pe timpul recursului dosarul a fost suspendat intrucat recurentul a decedat iar mostenitorii lui nu au adus anexa cu mostenitorii.
Formula „hotararea este defintiva” nu presupune ca poate fi pusa in executare. Hotararea va fi defintiva si irevocabila prin respingerea recursului sau prin admiterea recursului, cu modificarile aduse de hotararea din recurs.
Din pacate, in aceasta etapa in care sunteti, suspendare, nu puteti face nimic. Daca in timp de 1 an recurentii nu indeplinesc actele pe care instanta le-a pus in vedere sa le prezinte (respectiv anexa cu mostenitorii, care in acest caz ar trebui sa fie chiar certificatul de mostenitor emis in urma dezbaterii succesiunii) puteti cere instantei sa se pronunte asupra perimarii. Perimarea va avea ca efect ca nici un fel de acte de procedura facute in aceasta instanta nu vor avea efecte. Prin urmare nici cererea de recurs formulata nu va mai putea avea efecte; o alta cerere de recurs fiind tardiv introdusa daca se va formula dupa pronuntarea perimarii.
Puteti cere repunerea cauzei pe rol doar daca recurentii si-au indeplinit obligatiile impuse de instanta. In caz contrar, cererea dvs va fi respinsa.
Daca nu mai puteti sa asteptati inca un an sa se perime si sa ramana definitiva si irevocabila sentinta din fond, care inteleg ca va este favorabila, incercati sa dati de mostenitori si sa se duca la notar ca sa scoata un certificat de mostenitor din care sa reiasa cine sunt mostenitorii.