avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariu nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariu nastere copil

am aflat recent de:help: legea salariuluipt. nastere copil si am depus o cerere (copilul are 1 an si 4 luni) si mi s-a raspuns ca o sa imi dea dar acum eu am contractul de munca suspendat pt. cresterea copilului si ca nu pot sa efectueze nici o plata catre mine in aceasta perioada . ma intreb daca este legal sau doar incearca sa ma duca de nas .va rog frumos sa ma ajutati . va multumesc mult de tot . :help:intre timp am vorbit cu patronul , mi-a spus ca o sa-mi dea banii cand ma intorc la lucru (dec. 2010)si ca el nu cunoaste termenul de salariu mediu ca unitatea nu are asa ceva si ca voi primi un salariu de-al meu. (unitatea are peste 200 angajati si este de productie textile) va multumesc mult pt. mesaje si pt. ajutor :help::help:
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
alian191, utilizator
Cel mai recent răspuns: alian191 , utilizator 18:00, 25 Martie 2010
este legal.. daca apareti cu virare salariu pe perioada cat sunteti in CIC dati de naiba.. trebuie sa dati banii inapoi ptr CIC
Mergeţi la unitatea angajatoare şi formulaţi o cerere în temeiul art. 51, lit.c) din CCMUNN pe anii. 2007-2010.
Aveţi grijă să primiţi număr de înregistrare!

Dacă nu primiţi banii aveţi dreptul să îi chemaţi în judecată la Tribunalul competent, în funcţie de domiciliul dumneavoastră.

Fiind litigiu de muncă este scutit de taxe. Atenţie, termenul pentru introducerea acţiunii este de 3 ani de la naşterea copilului, conform art. 283, alin. (1), lit. c), titlul XII, din Codul Muncii.

ªi încă ceva:
- aceste sume nu reprezintă venit impozabil, conform Codului Fiscal, art. 55, alin (4), lit. a).

O zi bună vă doresc!
Salariu pentru nastere il primeste cine a nascut...mama, nu? si cererea se face inainte deintrare in CIC...asa nu aveti ce pati;)
LEGE NR.7 DIN 9 IANUARIE 2007 PENTRU APROBAREA ORDONANTEI DE URGENTA A GUVERNULUI NR. 148/2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILULUI

9. La articolul 12, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (21) si (22), cu urmatorul cuprins:
"(21) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.

Legea nr.7 prevede posibilitatea acordarii unor drepturi in timpul CCC (Ex. al 13-lea salariu) si chiar daca sunt venituri impozabile , plata indemnizatiei nu se suspenda .
In schimb ajutorul de nastere nu se plateste din fondul de salarii si este neimpozabil , vi-l poate acorda doar daca doreste angajatorul ,pentru ca termenul de prescriere a trecut . Solicitati-l comunicand angajatorului articolul pe care l-am mentionat mai sus si prevederile art.55 din Codul fiscal unde se face precizarea ca este un venit neimpozabil .
N u mai stiu ce sa fac,suntem doua colege care ne cerem acest drep (deocamdata doua) patronul si juristul firmei ne trateaza de parca am merge la ei la cersit si nu ca sa ne cerem drepturile .Au fost foarte curiosi sa afle de unde stim noi de aceasta lege. Va multumesc la toti pt. mesaje si daca puteti va rog sa ma ajutati cu sfaturi in continuare ,sper sa pot face ceva sa afle cat mai multe persoane despre aceasta lege. Va doresc o zi buna.

Alte discuții în legătură

Salariu suplimentar pt nasetre elenabad elenabad buna ziua va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care as vrea sa o stapanesc bine inainte de a ma adresa angajatorului in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Premiu de nastere Ada Cristina Ada Cristina Am nascut in septembrie 2009, intrebarea mea este daca beneficiez de acest premiu conf. art. 51 din CCM inaintea implinirii 1 an a copilului, sau am intarziat ... (vezi toată discuția)
Acordarea primei de nastere de catre angajator, pentru cel de al doilea copil, daca ma aflu in plata indemnizatiei pentru primul? grete grete Buna ziua, Sunt medic, ma aflu in plata indemnizatiei de crestere a copilului, pentru primul baietel, dar intre timp am nascut si al doilea copil.Pot ... (vezi toată discuția)