am aflat recent de:help: legea salariuluipt. nastere copil si am depus o cerere (copilul are 1 an si 4 luni) si mi s-a raspuns ca o sa imi dea dar acum eu am contractul de munca suspendat pt. cresterea copilului si ca nu pot sa efectueze nici o plata catre mine in aceasta perioada . ma intreb daca este legal sau doar incearca sa ma duca de nas .va rog frumos sa ma ajutati . va multumesc mult de tot . :help:intre timp am vorbit cu patronul , mi-a spus ca o sa-mi dea banii cand ma intorc la lucru (dec. 2010)si ca el nu cunoaste termenul de salariu mediu ca unitatea nu are asa ceva si ca voi primi un salariu de-al meu. (unitatea are peste 200 angajati si este de productie textile) va multumesc mult pt. mesaje si pt. ajutor :help::help:
Va rog sa ma scuzati , d-le Tudor Valeriu , nu considerati ca a trecut termenul de prescriere de 6 luni ( copilul are 1 an si 4 luni) . Acest drept este un ajutor care se acorda in baza contractului colectiv de munca si nu un drept salarial (art.283, alin.(1) litera (e) din Codul Muncii)
Cu toata stima ,
zzenovia:
Asa este cum ziceti dvs. dar "incercarea moarte n-are".
Si spun asta pentru ca unele instante au dat acesti bani si mai tarziu de 6 luni (probabil ca angajatorul nu stia prea bune legea).
Am depus cererea acum pt.ca abia acum am aflat ca am acest drept si am inteles ca se poate cere pana la varsta de 3 ani. V.a multumesc ma ajutati f.f. mult