avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice interpretare art. 11 alin. 4 din Hg nr. 925/2006 ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

interpretare art. 11 alin. 4 din Hg nr. 925/2006 actualizata

Un ofertant participant la o licitatie uzeaza de dreptul prevazut de art. 11 alin.4 din HG 925/2006, actualizata si a depus o Declaratie pe propria raspundere insotita de o Anexa in care precizeaza modul de indeplinire a criteriilor de calificare solicitate in documentatia de atribuire. In urma solicitarii autoritatii contractante prezinta in termenul legal documentele, dar certificatul de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor de plata catre bugetul statului apare eliberat la data de 18.03.2010 si nu l-a data deschiderii ofertelor, respectiv 15.03.2010, cum s-a precizat in fisa de date a achizitiei. Ofertantul poate fi declarat calificat de catre comisia de evaluare? Sau mai este necesara solicitarea unei dovezi ca la data licitatiei nu avea datorii catre bugetul de stat?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 17:59, 10 Aprilie 2010
nu cred ca mai este necesar.. era un criteriu de anulabilitate nu de nulitate absoluta.. faptul ca ulterior sa adus un astfel de certificat e OK in opinia mea si ofertantul este eligibil ptr castigarea licitatiei
Declaratia respectiva se depune tocmai pentru ca la data respectiva ofertantul nu era in posesia documentului respectiv.Dumneavoastra solicitati acest act pentru a vedea daca ofertantii sunt sau nu eligibili.La fel ca si domnul avocat Petre consider ca ofertantul este eligibil si poate fi calificat si daca are oferta cea mai buna poate fi chiar castigator.
ma mir ca l au acceptat nu a facit dovada ca este eligibil ca si ceilati, dosar incomplet....interesant!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.11,alineatul(4) din hg 834/2009 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Cum se procedeaza in situatia cand un ofertant prezinta la deschiderea ofertelor toate documetele solicitate pentru calificare iar altul vine cu declaratia pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie proprie raspundere cf art. 11 alin 4 hg925/2006 teodor82 teodor82 Buna seara. Daca la o licitatie publica , in vederea indeplinirii criteriilor de calificare depun toate documentele solicitate conform documentatiei de ... (vezi toată discuția)
Anexa 58 mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Ce inseamna completarea Anexei 58 conform art. 11 din HGR nr. 925/2006\\"Declaratia va fi insotita de o anexa in care ofertantul trebuie sa mentioneze succint ... (vezi toată discuția)