Am inteles ca de la 01.01.2007 putem sa ne facem propriile facturi. Asta e un lucru bun. Am citit ordinul 2226 , dar nu am vazut nimic legat de chitantier. Stie cineva daca si chitantele au acelasi regim ca si facturile?
Eu am iniintat luna asta inca o firma si nu sunt foarte lamurita ce e facturile emise de noi. Teoretic totul pare f simplu: cumparam un program specializat de emitere facturi care sa tina minte in locul nostru numele firmelor tuturor beneficiarilor si numarul tuturor facturilor (ca sa nu emitem 2 cu acelasi nr), anuntam Administratia Financiara in legatura cu numerele facturilor pe care urmeaza sa le emitem si cam asta e....Am inteles ca nu mai e nevoie nici macar de stampila si semnatura....ceea ce nu e bine(poate emite oricine factura.....). Cu chitantele cum procedam? Tot fara stampila circula? Daca si acestea pot fi trimise beneficiarului in format elecronic cum garantam noi ca beneficiarul ne mai vireaza banii in banca(sau cash) sau cum garanteaza beneficiarii ca noi le mai trimitem chitanta dupa efecturea platii??? Va rog sa ma lamuriti.....
Formulare tipizate
dona77
Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)