avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... actele necesare pentru obtinerea avizului ANFP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

actele necesare pentru obtinerea avizului ANFP

Va rog sa-mi spuneti care este lista documentelor necesare obtinerii avizului ANFP in urma sustinerii examenului de promovare in clasa a functionarilor publici.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:27, 3 Iunie 2010
Pentru promovarea in clasa avizul ANFP se obtine anterior sustinerii examenului de promovare . Dupa sustinerea examenului/concursului se trimite catre ANFP procesul -verbal cu rezultatele finale ale concursului , respectiv decizia de promovare in clasa , in cazul in care s-a promovat examenul/concursul . HG. 611/2008 .
Imi pare rau, dar nu este adevarat. Daca veti citi HG 611/2008 si Ordinului presedintelui ANFP nr.1932/2009, veti observa ca procedura este urmatoarea:
1. FP interesat depune cerere pentru promovare, cu copia actelor de studii;
2. institutia organizeaza examenul in cauza (daca, bineinteles, se doreste acest lucru);
3. se trimit la ANFP in vederea obtinerii avizului de transformare a functiei publice din clasa X in clasa Y (cu grad si trapta corespunzatoare), in baza art. 111 din legea 188/1999 urmatoarele acte:
- proiectul noii organigrame;
- copie fisa postului initiala (pentru a se verifica daca studiile absolvite sunt in legatura cu activitatea desfasuarata);
- copia actului de studii;
- raportul final al examenului, in original (este prevazut in Anexele HG 611/2008);
- propunerea de transformare cuprinzand FP actuala si FP propusa, impreuna cu salariul stabilit;
Abia in baza acestor acte ANFP-ul da sau nu avizul pentru transformarea functiei...E putin aiurea, pentru ca in caz negativ, examenul s-a desfasurat degeaba:(
Si in cazul in care primeste avizul favorabil pentru promovare in clasa, se trimit iar actele pentru aviz cu privire la modificarea statului de functii??????????????
Va rog sa i-mi raspundeti pentru ca sunt in situatia de a face promovarea in clasa si totodata trebuie sa trimitem si statul de functii pentru avizare( nu a fost trimis la timp) si ma gandeam sa le trimitem deodata pe baza unui proiect de hotarare care include amandoua...
Exact asa se si face in practica...se avizeaza atat documentatia pentru promovare, cat si proiectul de HCL impreuna cu noua organigrama:) Altfe, ar dura o vesnicie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad si promovare in clasa IORDANA IORDANA Buna seara Pentru examenul de promovare in grad al functionarilor publici (instit.publica locala)se solicita avizul anfp sau doar se instiinteaza? art. 126, ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN Sunt functionar public din 2007. In 2004 am absolvit Facultatea de Filosofie, Istorie si Jurnalism, iar in 2009 Master in Medierea conflictelor in drept. De ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici rasarit8 rasarit8 Sunt functionar public,referent S,absolvent de studii superioare;in 23 decembrie am participat la examenul de promovare in clasa superioara si am fost declarat ... (vezi toată discuția)