avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... zile de spitalizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

zile de spitalizare

am avut o altercatie cu cineva iam dat cu o sticla in cap si-a scos 22 de zili de la medic .Ce pot pati?de la cate zile ma salta?#-o
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:54, 25 Martie 2010
Buna ziua !
Fapta asta se numeste vatamare corporala, este prevazuta si pedepsita de codul penal prin art. 181 si se pedepseste cu inchisoare intre 1 si 5 ani. Asta in masura in care nu va impacati cu partea vatamata, de a carei decizie depinde "saltatul".B-)( art.181, al.(4) c. pen.).
Oricum o durata a actiunii penale nu v- o poate spune nimeni, ea depanzand de foarte multi factori obiectivi si subiectivi. Poate doar..... mama Omida :D.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
va multumesc cu stima pt raspuns=D>
Si la 120 zile de spitalizare in urma unui accident rutier ce poate primi vinovatul?
Conform art. 184 cod penal -vatamarea corporala grava , fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pt. vindecare ingrijiri medicale de mai mult de 60 de zile , se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Alin . 2 precizeaza faptul ca, daca fapta a produs consecinte precum pierderea unui simt sau organ , incetarea functionarii acestora, o infirmitate fizica sau psihica permanenenta , slutirea, avortul ori punerea in primejdie a vieti i persoanei, pedeapsa este inchisoarea de la la 2 la 10 ani. daca fapta a fost comisa in scopul producerii acestor consecinte, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.
In urma acestui accident am fost dus in coma la spital, dar acum nu sunt grav decat probleme la coloana, fiind fisura de vertebra. Credeti ca se incadreaza la mai mult sau o sa scape cu vreo 2 ani cu suspendare, asta in cazul in care "investeste" ceva pentru aceasta sentinta, sau este posibil sa primeasca ceva realist, si chiar sa faca inchisoare.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica daca am 49 de zile de spitalizare? stefanstanciu stefanstanciu am certificat medico-legal am 49 de zile de spitalizare in urma unui accident rutier ce pedeapsa se da la nr asta de zile vinovatului (vezi toată discuția)