avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva rezolutiei de NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva rezolutiei de NUP

Buna ziua,

ma intereseaza catre cine pot adresa o plangere impotriva unei rezolutii de NUP a Prim-Procurorului de la judecatoria sect 2.

Concret cazul meu este urmatorul: am facut testul ADN pt stabilirea paternitatii asupra copilului fostei mele sotii (SUNT SIGUR CA NU ESTE COPILUL MEU pt ca la data conceptiei nici macar nu eram in tara).
Rezultatul testului arata ca este copilul meu insa eu sunt sigur ca angajatii INML au fost mituiti de fosta sotie ptr a da acest rezultat.

M-am adresat justitiei pentru a solicita refacerea testului dar mi s-a respins cererea desi am dat declaratii cum ca au existat nereguli sesizate de mine in desfasurarea testului.

In ce conditii se poate impune refacerea testului la o alta institutie? cine poate obliga mama copilului sa refacem testul la o alta institutie decat INML.

Justitia ma poate obliga sa platesc pensie alimentara 18 ani chiar daca eu stiu sigur ca nu e copilul meu doar pentru ca niste angajati ai INML au luat spaga dar eu nu am cum sa demonstrez asta?

Exista vreo prevedere legala care sa oblige la reexaminare IN ALTA INSTITUTIE (din strainatate?)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marianGeorgescu , utilizator 12:30, 29 Martie 2010
multumesc frumos pentru amabilitate si pentru raspunsul dvs

din oficiu nu o sa intervina nimeni din interior, asta mi-e foarte clar asa ca nu-mi ramane decat sa fac eu sesizare. am aflat si eu ca trebuie sa ma adresez superiorului ierarhic al procurorului care semneaza rezolutia de NUP insa nu am reusit sa identific cine este acesta.

Intrebarea mea concreta: cine este superiorul ierarhic direct al Prim-Procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2?
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti este procurorul ierarhic superior al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Însă nu cred că Rezoluţia de NUP a fost dată de către prim-procuror în cauza ta. Poate nu ai înţeles bine din actul de comunicare a soluţiei, căci întradevăr aceasta (comunicarea) este semnată de către Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, însă urmărirea în cauză, şi implicit şi soluţia, a fost efectuată de către un procuror desemnat de către Prim-procuror, în cadrul repartizării dosarelor, mai exact de procurorul care are în supraveghere Secţia de Poliţie în raza de competenţă teritorială unde s-a comis fapta, bineînţeles dacă nu este cazul altui criteriu de competenţă terirorială. Împotriva Rezoluţiei de NUP ai făcut plângere în termen de 20 de zile de la data comunicării? Dacă da, în caz că ulterior s-a menţinut soluţia de NUP, în termen de 20 de zile din momentul comunicării soluţiei sau din momentul depunerii plângerii iniţiale, în cazul în care nu şi s-a comunicat soluţia la plângere, te poţi adresa cu plângere Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti. Acum intervine RIL, care spune că Instanţa poate admite sau respinge plângerea, iar în cazul în care admite plângerea ta nu poate reţine cauza spre judecare, ci o trimite, din nou, Parchetului, pe motivul că în cauză nu s-au efectuat acte de urmărire penală, ci numai acte premergătoare urmăririi penale.
Mai exista posibilitatea sesizarii procurorului general al parchetului de pe langa ICCJ
ce parere aveti despre o plangere la CEDO in cazul meu? Credeti ca as avea succes?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)