avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cerere de executare
Discuție deschisă în Executare silită

cerere de executare

In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii.
In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o noua somatie in acelasi dosar in care au fost anulate toate actele de executare.

In conditiile in care ART. 389 zice ca
“(1) Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
(2) In caz de suspendarea executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii.
(3) Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.”

Iar la ART. 373^1*)
Se arata ca “Cererea de executare silită, însoţită de titlul executoriu, se depune la executorul judecătoresc, dacă legea nu prevede altfel. Acesta, de îndată, va solicita instanţei de executare încuviinţarea executării silite, înaintându-i în copie cererea de executare şi titlul respectiv.”

In speta, trebuia sau nu executorul sa inainteze catre instanta de executare cererea facuta de creditor dupa constatarea perimarii, cu diferenta ca nu se va mai alatura titlul, asa cum zice 389 alin. 3?

Multumesc mult

Cel mai recent răspuns: anna2000 , utilizator 11:28, 13 Mai 2010
Nu, in cazul descris executorul nu ma trebuie sa inainteze instantei cererea de executare..ci doar sa faca aplicarea art.389 alin.3 cod procedura civila:(3) Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.”
Art.373 indice 1 din codul de procedura civila se refera la incuviintarea executarii silite care s-a obtinut la inceperea executarii, a carei perimare s-a constatat. Acest lucru reiese si din interpretarea cronologica a articolelor din cod
...pacat :(
.. si totusi, la un momendat, instanta a solicitat executorului sa-i comunice dosarul executional intocmit dupa perimare.... deci la un termen a gandit cum vroiam eu, dupa care s-a razgandit... mare pacat :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)
Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita...pana unde poate merge ? Ecaterinaa Ecaterinaa M-ar interesa care sunt limitele executarii silite, in cazuri cu minori. Au dreptul executorii sa intre cu forta in casa, sa sparga usa etc....si sa smulga ... (vezi toată discuția)