avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa firma

buna ziua,
am o firma pe care am contractat un credit la care nu am mai platit ratele.
am suspendat firma ,iar banca mi-a intentat proces pentru insolventa.
firma nu are datorii la stat doar la aceasta banca.
astazi am primit citatie la tribunal si nu stiu ce trebuie facut in aceasta privinta.trebuie sa ma apar in vreun fel?e necesara prezenta administratorului la proces?cum decurg lucrurile de acest gen?
Cel mai recent răspuns: oliviu 35 , utilizator 21:02, 26 Martie 2010
sfatul meu ar fi sa va angajati un avocat care sa va reprezinte si sfatuiasca. conform dispozitiilor legii nr.85/2006 a insolventei sint niste proceduri care trebuiesc facute si, daca acestea nu sint gestionate corect, poate fi atrasa si raspunderea personala a administratorului.
Este necesara prezenta reprezentantului legal al firmei .Probabil la primul termen se va judeca doar aprobarea sau respingerea cererii bancii.Este cale lunga si se poate evita printr-un program de reorganizare sau plata ratelor scadente (daca mai este posibil) .Procedura este reglementata de L85/2006 (atentie are multe modificari si completari ulterioare ).Succes!
am uitat sa mentionez ca acest credit facut are garantii imobiliare pentru care a inceput executarea bunurilor puse garantie la vremea respectiva , de ce mai cere insolventa firmei?
Probabil banca a considerat ca bunurile gajate atunci nu mai sunt indestulatoare pentru acoperirea creditului(la momentul contractarii creditului au avut o anumita valoare, dar acum in "plina criza" valoarea lor a scazut). Si in plus, probabil ca prin neplata ratelor scadente s-au acumulat si ceva dobanzi.
inca o intrebare .Daca a scazut valoarea bunurilor cu care am gajat si valoarea banilor au crescut la fel si dobanzile cu alte cuvinte, valoarea banilor de atunci aveau aceeasi valuare care o au bunurile gajate .pot avea castig in instanta ? banca nu-si ia anumite riscuri cum le luam noi persoanele juridice?

Alte discuții în legătură

Ajutor- transfer de pe o firma in insolventa Crisacluj Crisacluj Tatal meu are o firma, pe care s-a tot chinuit sa o faca sa mearga. A incercat si a platit din datorii,dar mai mult catre pers fizice de la care imprumutase ... (vezi toată discuția)
Insolventa soc. srl cu datorii oliviu 35 oliviu 35 srl are datorii la banca cu garantii si banca a solicitat insolventa. de ce este nevoie sa ceara insolventa banca atata timp cind are garantii de executat ?Eu ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca? beatrice3108 beatrice3108 spuneti-mi ,va rog,cat de legala este actiunea unei banci de a executa administratorul unei firme in vederea recuperarii unui credit contractat de societatea ... (vezi toată discuția)