avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoane fizice neautorizate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoane fizice neautorizate

poate sa-mi spuna cineva ,va rog,daca o societate poate colabora cu o persoana fizica neautorizata in baza unei conventii civile de prestari servicii? impozitul pe venit ar trebui retinut la sursa? subiectul mi se pare tare controversat si cu toate ca m-am mai documentat nu am reusit sa inteleg daca se poate, daca e legal si finantele nu ar avea de comentat.mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 15:09, 25 Martie 2010
O persoana autorizata isi plateste singura anual impozitele ,darile catre stat.O societate comerciala poate angaja cu contract de munca orice persoana neautorizata si d-v aveti grija sa platiti impozitele corespunzatoare.
Conform legislatiei in vigoare, contractele/conventiile de prestari servicii se incheie in baza Codului Civil. Pentru incheierea de conventii civile activitatea prestata de o persoana trebuie sa aiba caracter ocazional, intamplator, conjunctural. Conform Codului Civil „obligatia prevazuta in contract trebuie sa aiba drept obiect un lucru determinat”.
Conditia agreata de Administratia Finantelor Publice este ca persoana fizica sa fie persoana fizica autorizata.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
boerica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare Limiteaza Lg. 300/2004 sfera de aplicare a conventiilor civile de prestari servicii numai la persoanele fizice autorizate (PFA) sau se pot incheia si cu ... (vezi toată discuția)
Conventii civile de prestari servicii nicuta nicuta In ce conditii o persoana juridica (S.R.L.) poate incheia o conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica neautorizata? Stiu ca Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii contabile nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, Pot incheia o conventie civila cu un contabil,pentru o luna, pentru semnarea si depunerea bilantului? multumesc, (vezi toată discuția)