avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire ? ce instanta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire ? ce instanta ?

am urmatoarea situatie:
o decizie data de tribunal pe un recurs admis, decizie care modifica in tot o incheiere de lamurire a unei sentinte civ., decizie irevocabila, mai poate fi atacat cu revizuirea ? ( instanta a admis un recurs tardiv !)
care este instanta la care se depune cererea de revizuire ?
multumesc .

sunt noua pe acest forum, sper sa/mi placa aici.
salutari tuturor !
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:04, 30 Ianuarie 2007
motivul ar fi "înscrisuri doveditoare care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor" ... cu aceste inscrisuri puteai dovedi tardivitatea recursului.
Daca nu, poti merge pe contestatia in anulare asa cum a spus Romy.
revin cu doua intrebari:
1. " inscrisul doveditor" poate fi si comunicarea presedintei judecatoriei ( despre care am facut vorbire mai sus), comunicare obtinuta dupa pronuntarea deciziei ?
2. cererea de revizuire o judeca acelasi complet care a pronunta decizia atacata ?
De la cap la coada::)
2.Nu, revizuirea va fi judecata de alt complet de judecata formati din alti judecatori care au pronuntat hotararea a carei revizuire se cere.
1.Nu, comunicarea nu se incadreaza in cele enumerate de pct. 5 al art. 322 Cpc
bun, deci pierd timpul pe revizuire.
ma duc pe contest.in anulare pe greseala materiala : instanta a confundat data comunicarii sentintei recurate si a admis un recurs tardiv !
Eu asa zic.
Dar, spre mai multa siguranta, studiaza si ceva cazuri din jurisprudenta Curtii Supreme. Sunt numeroase astfel de cazuri.
Daca am gresit, sa-mi spui:).
Nu ar fi prea bine sa persist in greseala:(

Alte discuții în legătură

Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)