am urmatoarea situatie:
o decizie data de tribunal pe un recurs admis, decizie care modifica in tot o incheiere de lamurire a unei sentinte civ., decizie irevocabila, mai poate fi atacat cu revizuirea ? ( instanta a admis un recurs tardiv !)
care este instanta la care se depune cererea de revizuire ?
multumesc .
sunt noua pe acest forum, sper sa/mi placa aici.
salutari tuturor !
motivul ar fi "înscrisuri doveditoare care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor" ... cu aceste inscrisuri puteai dovedi tardivitatea recursului.
Daca nu, poti merge pe contestatia in anulare asa cum a spus Romy.
revin cu doua intrebari:
1. " inscrisul doveditor" poate fi si comunicarea presedintei judecatoriei ( despre care am facut vorbire mai sus), comunicare obtinuta dupa pronuntarea deciziei ?
2. cererea de revizuire o judeca acelasi complet care a pronunta decizia atacata ?
De la cap la coada::)
2.Nu, revizuirea va fi judecata de alt complet de judecata formati din alti judecatori care au pronuntat hotararea a carei revizuire se cere.
1.Nu, comunicarea nu se incadreaza in cele enumerate de pct. 5 al art. 322 Cpc
bun, deci pierd timpul pe revizuire.
ma duc pe contest.in anulare pe greseala materiala : instanta a confundat data comunicarii sentintei recurate si a admis un recurs tardiv !
Eu asa zic.
Dar, spre mai multa siguranta, studiaza si ceva cazuri din jurisprudenta Curtii Supreme. Sunt numeroase astfel de cazuri.
Daca am gresit, sa-mi spui:).
Nu ar fi prea bine sa persist in greseala:(