avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Cum ramane cu amenzile neplatite?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum ramane cu amenzile neplatite?

Am 2 amenzi de la circulatie, din 2008, in valoare de 1000 lei. Mi-au trimis astazi "somatie de plata" si "titlu executoriu". Problema este ca nu am absolut nimic pe numele meu. Ce ar putea sa imi faca "primaru" daca nu imi achit amenzile??Am uitat sa zic ca mai nou sunt si somer. Asadar, casanu, masina nu, serviciu nu...cu alte cuvinte nu cred ca are cum sa ma execute silit. Imi poate face ceva totusi??? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marcu87 , utilizator 22:26, 25 Martie 2010
Nu va pot face absolut nimic!
In cele din urma se vor prescrie !
:D
No job,no money,no house=no problems :P
Totusi....din momentul in care a fost comunicata somatia de plata si titlul executoriu....incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 5 ani de zile......asa ca daca intre timp o sa aveti ceva bunuri sau salariu, sa va asteptati sa primiti din nou aceste inscrisuri si chiar o executare silita.
Partea buna este ca amenzile nu sunt purtatoare de penalitati sau dobanda.....
Totusi....din momentul in care a fost comunicata somatia de plata si titlul executoriu....incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 5 ani de zile

FALS.

Respectind acest rationament fals de intrerupere a prescriptiei, executarea acestor creante ar putea continua indefinit, si dupa 100 de ani !

Prescriptia intervine dupa 5 ani, calculati de la 1 ianuarie a anului urmator.
Fara dar si poate !

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
daca stau bine si ma gandesc nici sa ma oblige sa fac munca in folosul comunitatii nu au cum pentru ca asta inseamna sclavie. nu ai cum sa obligi pe cineva sa faca ceva. asta mi`a zis o vecina de a mea, care e grefiera. a mai zis cineva ca amenzile in 5 ani de zile se sterg si li se pierde urma. oare sa fie adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit srl elishepherd elishepherd Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Evitare plata amenda ratt/ratb victoriavic victoriavic Ce se intampla daca nu platesc o amenda ratt/ratb? Am inteles ca in 5 ani se \\"sterge\\", dar eu iau indemnizatie de crestere a copilului de la stat...Oare ma ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)