avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada nedeterminata versus Contract pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada nedeterminata versus Contract pe per.determinata-6 luni

Buna dimineata! Sunt angajata la o societate cu profil Turism-Servicii , societate pe actiuni , care in urma crizei financiare si-a restrans activitatea , motiv pt care au dat toti angajatii in somaj , mai putin sefii de departamente...S-a convenit ca in data de 15 aprilie , hotelul sa isi reia activitatea , insa , se pare ca patronatul are alte ganduri si nu mai este dispus sa-si primeasca toti angajatii inapoi si au angajat abuziv personal pt aceleasi functii / posturi si mai mult decat atat , o parte dintre noi vor primi la semnat noile contracte de munca modificate din perioada nedeterminata in perioada determinata 6 luni.Vreau sa intreb daca este legal acest aspect , in conditiile in care nu am avut nici o abatere disciplinara si o conduita profesionala exemplara sa mi se modifice subit contractul de munca din perioada nedeterminata ( mentionez ca lucrez in cadrul soc. de 5 ani ) in perioada determinata de 6 luni si ce implica acest aspect ? Se va putea renunta la noi ca si angajati dupa aceste 6 luni ? Ce drepturi am mai avea atunci ? Va multumesc anticipat si astept raspunsurile Dvs.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:46, 26 Martie 2010
Modificarea efectuata in conditiile pe care le-ati expus este nelegala (fara acordul dvs.) . Discutati cu conducerea (daca aveti cu cine) , sesizati I.T.M.-ul sau instanta de judecata . Oricum , daca nu ajungeti la un acord cu conducerea , trebuie sa va cautati de lucru in alta parte , nu ?
MOdificarea perioadei de contract (din nedeterminata in determinata) se poate face numai daca si dvs sunteti de acord si semnati actul aditional de modificare.

Evident ca la sfarsitul celor 6 luni de contract este foarte posibil ca raporturile de munca sa inceteze. Si atunci singura varianta ar fi sa intrati in somaj si sa va cautati de munca.
Din ce mi-ati comunicat Dvs. , d-le Adrian , se pare ca singura mea solutie este de a da in judecata societatea...Si asta am sa fac . Problema este din momentul refuzului semnarii actului aditional , cu ce poate sa ma constranga societatea incat sa nu imi pot exercita dreptul la munca pana la rezolvarea litigiului ? Cum prevedeti ca se vor desfasura raporturile de munca ulterioare refuzului meu de a semna ?
Dvs veti putea actiona in justitie numai decizia unilaterala a angajatorului care sa modifice durata contractului.
Deci, daca angajatorul va modifica durata fara ca dvs sa fiti de acord atunci puteti actiona acea decizie la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, in termen de 30 zile calendaristice de la data comunicarii deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca brezan brezan Buna ziua. Din data de 08.04.2013 am fost angajat pe perioada determinata pana in 08.07.2013. Incepand cu 08.05.2013 mi se modifica incadrarea, fiind ... (vezi toată discuția)
Refuz de inmanare a cim. sfat urgent! angel_3ro angel_3ro Mi-am depus demisia de la firma la care lucrez, si acum suntin perioada de preaviz. Cererea de demisie este inregistrata, dar directorul nu vrea sa o semneze. ... (vezi toată discuția)
Modificarea temporara a felului muncii keymc keymc Daca si angajatorul si angajatul sunt de acord ca pentru o perioada determinata angajatul sa indeplineasca o alta functie de executie decat cea specificata ... (vezi toată discuția)