avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pentru recuperarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pentru recuperarea permisului

Buna ziua,

Am o mare rugaminte daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la procesul de recuperare a permisului de conducere. Pe scurt astazi de dimineata am fost oprita de un echipaj de politie, iar agentul sustinea ca nu am dat prioritate unui pieton aflat pe trecere. Mentionez ca mi s-a adresat destul de agresiv si l-am intrebat de ce nu m-a orpit langa trecere pt ca era in spatele meu ca sa avem si un martor. Mentionez ca nu era nici un pieton pe trecere, circulam cu viteza regulamentare, aveam centura, nu vorbeam la telefon si nu avea nici un motiv sa ma opreasca. A spus ca pietonul avea piciorul pe trecere si eu nu am oprit.
Nu am vrut sa semnez declaratia pt ca este o incalcare a drepturilor mele sa fiu acuzata fara motiv si am mers la Judecatoria sectorului 6 unde am depus contestatie impotriva amenzii si a suspendarii permisului. Termenul pt judecata s-a stabilit in iunie. Intrebarea mea este: trebuie sa platesc oricum amenda si sa-mi recuperez banii ulterior? sau astept judecarea dosarului inainte de a plati. A doua intrebare este…e nevoie sa-mi iau avocat? pot fi acuzata in lipsa martorilor (pt ca politistul a refuzat sa ne intoarcem sa cerem declaratia asa zisului trecator, care din punctul meu de vedere nu exista, si voia doar sa-si rotunjeasca veniturile inainte de Paste). Stiti cumva cum s-au solutionat cazuri similare in care nu existau martori si era doar cuvantul politistului impotriva cuvantului reclamatului?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: cornelv , utilizator 15:04, 18 Martie 2011
Buna ziua.
Sunt si eu in ipostaza de a contesta o decizie a unui agent de circulatie.
Am martor. Dar astept de 8 zile si procesul verbal inca nu mi-a ajuns la domiciliu. Am incercat la posta, zilnic, si nu a ajuns. Mentionez ca intrucat nu am semnat PV-ul, agentul a dispus trimiterea lui prin posta.
Cum pot sa obtin acest pv, altfel decat asteptandul prin posta? daca merg la politia sect 1 pe raza caruia s-a petrecut actiunea, pot primi o copie a procesului verbal, ca sa incep actiunea de contestare ?
Multumesc
Si mai deranjez cu o mica intrebare.
Tiannd cont ca nu am semnat procesul verbal. dar am primit dovada scris ca mi s-a ridicat permisul, am 15 zile sa depun contestatia de la data cand s-a intamplat sau de cand imi ajunge Procesul Verbal la domiciliu?

SI in cazul in care am 15 zile de cand ajunge PV-ul, cum fac cu dovada ridicari permisului? pentru ca am nevoie mare sa pot conduce. Pot sa ma duc la politia sector 1 si sa cer prelungirea perioadei?

Multumesc
conform Art. 26.(3)din O.G 2/2001 In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii
Daca pv nu este comunicat prin posta sau prin afisare la domiciliul contravenientului in acest termen este nul de drept.
Termenul de 15 zile se calculeaza de la data comunicarii pv , pt formularea contestatiei.
Privind acea dovada de 15 zile , cred ca dupa expirarea acestui termen te prezinti la pol si ceri eliberarea altei dovezi. daca gresesc va rog sa interveniti.
Din cate stiu, politia nu prelungeste dovada.
Am si eu o intrebare, martor in proces poate fi persoana care este in masina, alaturi de sofer, in momentul in care are loc "intamplarea"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis ContSters61466 ContSters61466 Am o mare dilema, astazi 09.07. am fost oprit pe Sos Stefan cel Mare de catre un politist pe un scuter deoarece nu am acordat prioritate de trecere la un ... (vezi toată discuția)
Nu am primit procesul verbal Rundmc Rundmc Buna ziua Am depasit masina de politie pe trecerea de pietoni. Am fost oprit de catre agent care a fost singur in masina . Mi-a fost suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)