avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Noul impozit forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Noul impozit forfetar

Buna ziua.

Am o nelamurire daca ma puteti ajuta.
Detin o firma cu obiectul de activitate 6820 (Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate). Am citit despre noul impozit forfetar care urmeaza sa se aplice in anumite domenii printre care si cele legate de cazare Datorita faptului ca activitatea mea este inchirieri spatii pentru locuit (garsoniere) as dori unele informatii/opinii legate de aceasta activitate si anume as dori sa stiu care este limita/diferenta dintre inchiriere si cazare. Conform codului caen 6820 la explicatii legate de perioada se spune ceva de genul " de obicei lunare sau anuale". Dar ce sa inteleg prin acest " de obicei"? Daca perioada pentru care inchiriez este de 1 luna e considerata inchiriere iar daca perioada este de 3 saptamani de exemplu este considerata cazare?
Mentionez ca activitatea pe care o desfasor eu nu este deloc de cazare este doar inchiriere. Problema care o am eu este legata de perioada. De exemplu daca cineva doreste sa inchirieze pe o perioada mai mica de 1 luna, ce sa fac? Inchiriez sau refuz?
Si inca o intrebare. Pretul trebuie stabilit lunar? Trebuie intocmit contract pentru fiecare client sau e suficienta factura?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:31, 26 Martie 2010
Prin cazare se au in vedere activitatile hoteliere! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Autorizare pe cod caen inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua. Am un spatiu inchiriat de la un proprietar, PJ , spatiu unde desfasor activitate de prestari servicii. Doresc , ca la randul meu si cu acordul ... (vezi toată discuția)
Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)