eu sunt proprietarul terenuluii, concedentul. m ar interesa dc au aparut lucrari despre acest subiect.concret. am vazut c civil, lg 18/91,etc dar as dori ceva concret, cu alte cuvinte sa gasesc negru pe alb despre cum pot vinde acest teren.dc vreu autor s a ocupat de tratarea acestei probleme. care e acela, lucrarea, unde o pot gasi? sau alte informatii
Daca vrei neparat sa citesti despre ceea ce ti-a scris Romy, ai cam mult de citit;)
Temeiul tau legal privind vinderea unui teren concesionat il gasesti in ...dreptul tau de proprietate..... si nu, nu sunt nici laconic, nici ironic.
Cat timp legea nu instituie vreo prohibitie expresa, totala sau relativa/partiala, privind circulatia juridica a unui teren, acesta poate fi instrainat dupa bunul plac al proprietarului.
NU o sa gaesesti nici o lege unde sa-ti spuna: Da, tu concedent, ai voie sau nu sa vinzi terenul concesionat.
Cat timp nu te-ai obligat singur, prin insasi contractul de concesiune, la aceasta oblgatie sa-i spunem de "a nu da",estiu liber sa faci ce vrei, bineinteles, respectand in continuare drepturile concesionarului.
Concesiunea e reglementata prin OUG 54/2006 (asupra numarului s-ar putea sa ma insel).
Insa dreptul deproprietate, asa cum ti s-a mai spus e reglmentat de Codul civil.
Va rog sa-mi spuneti daca o perosna juridica,concedent intr-un contract de concesiune,poate da cu titlu gratuit(prin contract de comodat) o parte din terenul care face obiectul contractului de concesiune,unei alte persoane juridice.Multumesc
Teren concesionat
orelly
Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)