avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare masina second de la o persoana fizica pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare masina second de la o persoana fizica pe firma

buna ziua,
as dori sa stiu cum se poate trece o masina pe firma, fiind cumparata de la o persoana fizica, care bineinteles nu poate da factura. apoi, cum poate fi trecuta suma data pe masina la cheltuieli,pe ce baza....este destul in ambele cazuri prezenta contractului de vanzare cumparare care sa ateste faptul ca bunul a fost cumparat de firma X, la suma Y de la o anumita persoana fizica.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doru Suhani , utilizator 08:30, 8 Decembrie 2022
Multumesc frumos.
Va rog sa imi spuneti cum calculati gradul de uzura al unei masinii cumparate de la o persoana fizica pe firma ?
Buna ziua! pretul masinii 50000 lei - achizitionarea pe firma de la o persoana fizica se poate face si cu plata in rate? numerar 10000 lei (plafon maxim) urmand ca restul de 40000 lei sa il pot plati in rate lunare prin banca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina second hand - pfa prin plata integrala iioanak iioanak Buna ziua, Doresc sa aschizitionez o masina second-hand pe PFA neplatitor de TVA. Intrebarea mea este daca pot depune numerar ca persoana fizica in PFA in ... (vezi toată discuția)
Auto firma - cheltuielile deductibile, amortizarea cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intr.individ., neplatitor de TVA. Inentionez sa achizitionez auto pe firma de la o pers.fizica, auto pe care il voi folosi pt.deplasarea la/de ... (vezi toată discuția)
Deduceri impozit p.f.a. cipdvd cipdvd Daca o P.F.A. cumpara o masina in rate, valoarea acesteea(rata) poate fi dedusa la impozit? (vezi toată discuția)