avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... deduceri impozit P.F.A.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

deduceri impozit P.F.A.

Daca o P.F.A. cumpara o masina in rate, valoarea acesteea(rata) poate fi dedusa la impozit?
Cel mai recent răspuns: gamalie , utilizator 12:46, 17 Decembrie 2009
nu ratele se pot scade, ci amortizarea masinii
Ca sa va faceti o idee, daca e vorba de autoturism nou, acesta se amortizeaza in 5 ani ; deci veti trece pe cheltuieli anual valoarea masinii /5 .
Sinteti platitor de TVA ?

inca o intrebare la acest subiect:
daca masina achizitionata de PF este second hand, veche sa zicem de 3 ani,
in cat timp se poate amortiza?
Tot in 4-6 ani sau se poate reduce aceasta perioada cu vechimea masinii?

numai bine,
M
se poate reduce perioada de amortizare, desigur .
La firmele mari sau la valori importante ale auto , se face raport de expertiza dar la o firma mai micuta sau pfa , nu vad necesara expertiza ; se poate face o apreciere de bun simt a uzurii si reduce perioada de amortizare corespunzator .
daca e luata in rate cum se calculeaza valoarea masinii , sau nu se face , se ia valoarea de catalog indiferent de cat o sa vina valoarea totala platita in rate ?

daca de exemplu e vorba de 10 000 euro , aia ar venii 2000 pe an , cum se face scaderea de la impozit ? la sf de an sau se imparte 2000 la 4 , adica se scade 500 trimestrial ?
Nu stiu daca va mai e de folos raspunsul! Chiar daca ati cumparat masina in rate tot aveti o factura(nu inteleg de ce aveti nevoie de valoarea de catalog, sigur aveti un alt document de cumparare in care e specificata valoarea masinii, chiar daca, sa zicem ca nu aveti factura) cu valoarea ei integrala, acesta fiind cea pe care urmeaza s-o inregistrati si amortizati intr-o perioada de 4-6 ani, la alegere. Amortizarea nu are nicio legatura cu valoarea ratelor, plata acestora fiind doar o iesire de numerar pe cand amortizarea este o cheltuiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina second hand din ue CVASI CVASI Firma din RO platitoare de TVA achizitioneaza de la o PJ din Germania inregistrata in scopuri TVA o masina second hand pentru nevoile firmei. Pe factura de ... (vezi toată discuția)
Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina second hand - pfa prin plata integrala iioanak iioanak Buna ziua, Doresc sa aschizitionez o masina second-hand pe PFA neplatitor de TVA. Intrebarea mea este daca pot depune numerar ca persoana fizica in PFA in ... (vezi toată discuția)