avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce sanse are o actiune in instanta ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce sanse are o actiune in instanta ?

Specializarea mea fiind in drept penal, va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea situatie de fapt: vecinul meu de apartament are doi copii care fac foarte multa galagie pe timpul zilei, din ce in ce mai multa. Sunt copii in varsta de 3 ani, respectiv 7 ani. I-am atras atentia vecinului de cateva ori ca depasesc limitele unor jocuri de copii si nivelul zgomotului este prea mare. Mi-a spus ca nu are ce sa le faca, sunt copii, el nu poate sa le impuna sa taca si nici nu ii poate tine legati, imputandu-mi ca eu nu sunt casatorit si nu am copii ca sa stiu cum este situatia de fapt. La ultima atentionare pe care i-am facut-o mi-a spus ca nu am decat sa il dau in judecata. Ce sanse ar avea o actiune in care instanta sa il oblige sa pastreze linistea pe parcursul zilei, pe o durata de maxim 6 ore ? El tot ma apostrofeaza ca eu nu sunt casatorit si nu stiu cum e sa ai copii. Trebuie eu sa suport zgomotele facute de cei doi copii ai vecinului doar pentru faptul ca nu am ales sa ma casatoresc si sa fac copii, in favoarea carierei ? Ce solutii imi sugerati, deoarece am depasit etapa intelegerii pe cale amiabila ?
Cel mai recent răspuns: elenazahiu , utilizator 00:56, 27 Decembrie 2011
Cea mai blanda cale, este intelegerea, dar cum nu e... In instanta , e cam subtire motivatia.. chiar si pentru o actiune civile cu obiect / obligatia de a face ... dar ce sa faca.. decat mai multa liniste...
Puteti totusi , cu agentul de proximitate sa stabiliti o discutie cu parintii, nu cereti amendarea acestora.
Ii poate avertiza, ca exista reguli de buna vecinatate si de respectarea linistii celorlalti.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Actiunea civila pe oblligatie de a face mi se pare lipsita de eficacitate pentru ca in primul rand este greu de solicitat un program de 6 ore in care sa pastreze linistea , ma refer strict intre ce ore, prentru ca fiecare familie si in speta persoana are programul sau de viata, iar daca sa zicem ar fi admisa iar nu o vad eficace ca si punere in executare.
Eu as folosi varianta penala, plangere pentru tulburarea folosintei locuintei mai ales ca in cazul restabilirii linistii caminului dvs.puteti renunta la plangere.
Ar fi o solutie, dar mai intervine o problema. Nu ar putea sa spuna ca eu ii sicanez pe ei datorita cunostintelor mele dobandite in decursul timpului in acest domeniu ? Stiti ca acum nu mai ai voie sa ii spui nici infractorului, " domnule infractor" ca gata iti sar toti in cap cu drepturile civile, te mai alegi si cu un proces pe motivul acesta ! De aceea insistam mai mult pe o actiune civila, care m-ar fi scutit sa dau explicatii amanuntite "opiniei publice" ca nu ma folosesc de cunostintele mele in drept penal ca sa imi sicanez vecinii, cum repede s-ar grabi acestia sa imi atribuie o astfel de actiune ! Ca si asa ma tot bat la cap ca nu ii inteleg deoarece eu nu sunt casatorit si nu am copii ! Ca o sa vad eu cand o sa am copii cum o sa fie ! Mentionez ca am un anumit statut social, care imi impune si anumite obligatii, pe langa drepturile pe care mi le-a conferit statul roman prin Constitutie.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Spirios, utilizator
Imi cer scuze,am citit ceea ce ati spus dvs. poate imi permiteti sa va dau un sfat....Incercati si dvs cand la ei e liniste si sa zicem ca dorm,sa dati drumu la tv ceva mai tare pt putin timp...veti vedea ca dupa putin timp vor veni ei la dvs si va vor cere liniste. DACA aceasta nu vi se pare o solutie buna incercati sa vb dinou cu vecinii si ceretiva scuze dinou daca va fi nevoie
....dar sa ii sugerati sa explice copiilor ca exista alte jocuri mai putin galagioase si poate chiar sa se implice si ei...va asigur ca daca vecini vor tine cont de sugestia dvs se va face liniste pt cateva ore,eu stiu ca programul la noi de liniste era : de la 12:30-14:00 si de la 22:00 -07:00.cel putin pt niste copiii cred ca vor reusi sa respecte programul daca si parintii au un pic de buna vointa.
sunt si eu mama si stiu cateceva din trucuri si intradevar ati putea face o mica prietenie cu vecinii si apropiativa cat de puin de copii pt ca acei copii vor tine un pic cont si de ceea ce il invata un vecin atunci cand li se vb frumos;) va urez bafta si nu mai cautati in instante lucruri ce sunt simple pt noi pt ca deja sant foarte multe rautati ce trebuiesc rezolvate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața! probleme cu vecinii!!! de 3 ani m-am mutat într-un ... florinpetroi florinpetroi Buna dimineața! Probleme cu vecinii!!! De 3 ani m-am mutat într-un alt apartament. Din prima seara dupa (semnarea actelor) când am fost sa inspectam ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)