avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA platitor TVA: ce declaratie trebuie depusa?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA platitor TVA: ce declaratie trebuie depusa?

va rog spuneti-mi ce declaratie depune la finante un PFA platitor de TVA (impozit venit in sistem real) dupa ce i-au iesit actele de la ORC . Stiu ca depune 220 pt venitul estimat , dar pt TVA nu stiu ce trebuie depus.
S-au cumparat RJIP si REG inventar. Are nevoie si de Reg Unic de Control? Efectueaza lucrari de instalatii electrice, nu are casa de marcat.
Orice raspuns ma ajuta , eu sunt cam in ceata.
Va multumesc si va doresc o zi usoara. Miauca
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 10:38, 31 Martie 2010
tineti jurnale de tva si intocmiti declaratia 300 (decontul de tva) trimestrial - temen 25 aprilie, 25 iulie, 25 septembrie, 25 ianuarie.
semestrial se depune declaratia 394.
anual declaratia 392 daca e cazul (daca aveti cifra de afaceri mai mare de 10.000 euro/an) si declaratia 094 de cifra de afaceri.
declaratia 092 daca faceti achizitii intracomunitare sa treceti la platitor lunar (are termen 5 zile din luna urmatoare)
da, trebuie sa aveti registru unic de control.

Succes!
odata cu completarea cererii de inregistrare in scop de TVA la finante , se mai completeaza vreo declaratie?

multumesc mult pt. ca intr-o saptamana asa de incarcata va faceti timp sa mai lamuriti pe cei care intreaba . #-o . Adina
Nu se mai completeaza nimic, veti deveni platitoara de TVA incepand cu data de 1 a lunii urmatoare.

Daca sunteti platitoara de TVA, trebuie sa aveti in vedere, ca:

1. In Registrul Jurnal de Incasarsi si Plati se vor trece sumele fara TVA (incepand cu prima zi, in care deveniti platitoara de TVA);
2. Trebuie sa aveti jurnale de vanzare si cumparare, pentru a avea evidenta TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratii blueyes1957 blueyes1957 buna ziua as dori sa stiu cum se completeaza declaratiile 094 si 392B multumesc (vezi toată discuția)
Chitantele privind plata impozitului pe venit MARIA_O MARIA_O Sunt PFA cu Norma de Venit, neplatitor de TVA. Chitantele privind plata impozitului pe venit, a contributiilor, impozitul pt masina pe care o folosesc in baza ... (vezi toată discuția)
Obligatie intocmire registru de vanzari/cumparari cristian_conea cristian_conea Pt. un PFA / Intrepr.Individ. neinregistrat in scopuri de TVA este obligatorie completarea registrului de cumparari si vanzari? (vezi toată discuția)