avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama nu trimite inapoi in tara copilul in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama nu trimite inapoi in tara copilul in perioada stabilita.. cum actionez ????

Buna ziua

Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea situatie:
Este vorba despre o familie divortata, tatal a primit tutela copilului, iar mama este plecata in strainatate la munca.
Prin sentinta judecatoreasca mama are dreptul sa-si viziteze copilul si vrea sa-l ia la ea in strainatate pentru o perioada de 4 luni. Tatal este de acord, insa problema este ce se va intampla daca mama nu se va tine de cuvant, nu va trimite copilul inapoi acasa dupa aceasta perioada? Care este modalitatea si baza legala prin care tatal poate sa actioneze in cazul in care mama nu respecta termenul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 09:24, 30 Martie 2010
Ati primit un raspuns la problema dvs.aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea termenului de intoarcere a copilului minor din strainatate larissalore larissalore Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea situatie: Este vorba despre o familie divortata, tatal a primit tutela copilului, iar mama este plecata ... (vezi toată discuția)
Calatorie in moldova valentinabitca valentinabitca Am o mare problema.Dupa multe certusri cu sotul meu, in fine eo problema personala, nu-mi da procura s a plec in R.Moldova.Spune-ti-miva rog frumos daca pot ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)